Kihlström: ”Är både spännande och kul”

Foto: Kanal75
Den svenske stjärnkusken Örjan Kihlström åker till USA för att köra Elitloppsvinnaren Magic Tonight, D´One och han får även chansen i jätteloppet Hambletonian
TRAV

Toppkusken Örjan Kihlström, 53, åker under torsdagen från Sverige till USA.

På andra sidan Atlanten ska han köra topplopp på Meadowlands.

– Det ska bli både spännande och roligt, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Stor travfest på Meadowlands i USA i helgen.

En som kommer att delta i ”kalaset” är den svenske stjärnkusken Örjan Kihlström.

Han ska köra Elitloppsvinnaren Magic Tonight i John Cashman Jr Memorial, som har en samlad prissumma på 2,6 miljoner kronor, och stjärnstoet D´One i Fresh Yankee, som har en samlad prissumma på 1,5 miljoner kronor.

Som en stor bonus får Kihlström också köra jätteloppet Hambletonian, där förutom förstapriset ligger på 4,3 miljoner kronor, även evig ära och berömmelse väntar.

I Hambletonian ska Kihlström köra Cruzado dela Noche.

”Spännande och roligt”

– Det ska bli väldigt kul naturligtvis, absolut. Jag är inte så nervöst lagd av mig, men det ska bli spännande och roligt, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Kihlström som åker över till USA för att köra Magic Tonight och D´One visste inte att han skulle få chansen att köra Hambletonian när han bokade resan.

– Det blev en bonus, det var ju Magic Tonight och D´One som var anledningen till att jag kommer åka över. Det är väldigt kul att jag även får köra Hambletonian, naturligtvis.

Hur har rapporterna varit på Roger Walmanns duo Magic Tonight och D`One?

– Allt har varit bra egentligen hela tiden vad jag har hört, och det såg även bra ut för bägge två i kvalloppen. Allting verkar bra.

”Stor oavsett vilket lopp du vinner”

Vad tror du om uppgifterna för Walmanns stjärnduo?

– Magic Tonight lottades till ett vettigt spår i sitt lopp, och det loppet ser väldigt öppet ut och vi är med i loppet och har som sagt vettigt utgångsläge. D´One fick tyvärr tråkigt spår och Bee A Magician blir storfavorit i det loppet. Det gäller att vi har lite tur och hittar en vettig position från det här utgångsläget, då hoppas jag att hon kan vara med långt fram även om det blir svårt att slå Bee A Magician.

Vad vet du om din styrning i Hambletonian, Cruzado dela Noche?

– Det är en kapabel häst som inte riktigt fungerat på slutet, men det är en fin häst i grunden. Jag hoppas han har en bra dag. Han tillhör ju inte favoriterna, framför allt inte då han inte fungerat på slutet, men fungerar han tror jag absolut han kan gå till final.

Det är stora lopp vi pratar om, hur högt skulle du värdera en eventuell seger i något av loppen?

– Det är stora lopp och det är en stor tävlingsdag, det är väl lite som att vinna lopp under Elitloppsöndagen på Solvalla. Det är stort vilket lopp du än vinner den här dagen på Meadowlands. Det är en annan bana, lite annan körkultur, nya hästar och mycket som är annorlunda, men det ska bli väldigt kul, säger Örjan Kihlström.   

ARTIKELN HANDLAR OM