Ivar Sånna tillbaka – som en vinnare

Foto: ATG Play
Ivar Sånna är tillbaka som en vinnare efter att Jan Hellstedts stjärnhäst vunnit Victory Tillys lopp på Solvalla under onsdagskvällen
TRAV

Jan Hellstedts stjärnhäst Ivar Sånna är tillbaka som en vinnare.

Under onsdagskvällen på Solvalla vann han Victory Tillys lopp och är nu klar för miljonloppet Jumileumspokalen.

– Det känns jättebra, han var verkligen fin, sa kusken Thomas Uhrberg efter loppet.

Jan Hellstedts stjärnhäst Ivar Sånna hade en makalös säsong i fjol.

14 starter under fjolåret slutade med fem segrar och 1,7 miljoner kronor i insprungna prispengar. Ivar Sånna slutade bland annat tvåa bakom Poochai i Svenskt Travderby på Jägersro.

Den här säsongen har dock inte alls varit lika lyckad för Ivar Sånna.

Fram till starten i Victory Tillys lopp på Solvalla under onsdagskvällen var han segerlös i år och på sex starter hade han ”bara” sprungit in 109 000 kronor.

Men nu är han tillbaka som en vinnare – och är tack vare segern i onsdagens V86-lopp klar för storloppet Jubileumspokalen på Solvalla där en miljon kronor väntar vinnaren.

”Är som han ska vara nu”

Ivar Sånna, som vanligt körd av Thomas Uhrberg, fick trava som förstahäst i andraspår hela loppet men var trots det bara bäst.

– Det känns jättebra, han var verkligen fin och svarade för en strong insats. Jag kände redan varvet från mål att vi hade grepp på ledande Corky och att Rolex Bigi skulle bli värst emot, sa Thomas Uhrberg efter loppet.

Just nämnda Rolex Bigi var också den, efter en resa i andra par utvändigt, som försökte utmana Ivar Sånna över upploppet, men tillsammans med kusken Torbjörn Jansson kom han aldrig riktigt nära utan fick nöja sig med andraplatsen.

– Det här var visserligen Ivar Sånnas första seger för året, men jag tycker han gjort bra lopp mest hela tiden. Formen har varit bättre nu efter ett litet uppehåll och nu är han som han ska vara igen, fortsatte segerkusken Thomas Uhrberg från Solvallas vinnarcirkel.

Om att Ivar Sånna nu är klar för Jubileumspokalen sa Uhrberg följande.

– Det har ju varit ett fantastiskt lopp de senaste åren, så det ska bli jättespännande. Jag kommer gärna tillbaka.