Chockprestationen: ”Trodde jag aldrig”

Foto: ATG Play
Västerbo Highflyer hade lekstuga på Solvalla under onsdagskvällen
TRAV

Det talades om Daley Lovin och Nuncio som onsdagskvällens stora duell på Solvalla.

Men att vi skulle få se en världsprestation redan i den andra V86-avdelningen var absolut ingen beredd på.

– Men wow, utbrast experten Per Skoglund i TV12-studion, sedan Västerbo Highflyer haft lekstuga.

Västerbo Highflyer var en av två hårt betrodda hästar i den andra avdelningen på V86 under onsdagskvällen på nationalarenan Solvalla.

Tränaren och kusken Daniel Redén fick dock tidigt syna den tunga positionen utvändigt ledaren och tempot var dessutom stenhårt uppskruvat.

Det bekom dock inte Västerbo Highflyer den här kvällen.

In på upploppet fanns det bara ett ekipage på banan och segermarginalen ner till tvåan skrevs till fem längder.

Sjuåringen krossade allt och alla och sluttiden landade på makalösa 1.09,8 över distansen 1 640 meter autostart.

”Har höjt sig sjukt mycket”

Västerbo Highflyer har alltid varit lovande men kanske var det ett rejält genombrott vi fick se under onsdagskvällen. Valacken chockade travsverige genom att, helt plötsligt, se ut som en världsstjärna och sluttiden var en av de snabbaste i år.

– Han har höjt sig sjukt mycket sedan vi ryckte skorna på honom men såhär bra trodde jag aldrig att han skulle vara i dag. Jag tänkte kanske att vi skulle syna ledaren men hästen överraskade även på mig. Banan är förvisso bra och jag har väntat på dessa tider men det här trodde jag inte, sa en smått chockad tränare och segerkusk Daniel Redén.

Nästa stopp Åbys Stora Pris?

Detta var hästens femtonde seger i karriären och han börjar närma sig tvåmiljonersgränsen i intjänade prispengar. För onsdagskvällens seger fick han 100 000 kronor och efter denna oväntade prestation spekulerades det i om Västerbo Highflyer är ett namn för storloppet Åby Stora Pris som går av stapeln lördag 15 augusti.

Onsdagens V86-omgång från Solvalla var inte svårfunnen och åtta rätt gav 12 168 kronor. Det blev jackpott på sexorna vilket innebär att 5,2 miljoner kronor flyttas över till nästa omgång som körs kommande onsdag.

Zebastian Hagberg

ARTIKELN HANDLAR OM