V75-vinnaren kämpar för sitt liv: ”Håller tummarna”

Foto: Kanal75
Olle Alséns stjärnhäst M.T.Insider kämpar just nu för sitt liv – efter akut operation natten till torsdag
TRAV

Olle Alséns stjärnhäst och V75-vinnare M.T.Insider kämpar just nu för sitt liv.

Natten mot torsdagen insjuknade travhästen i tarmvred och opererades i natt akut.

– Jag kan bara hålla tummarna att han klarar sig, säger en nedstämd Olle Alsén till Trav365.

Proffstränaren Olle Alséns stjärnhäst M.T.Insider kämpar just nu för sitt liv.

Den femårige travhästen som vann V75-lopp så sent som i maj tidigare i år har drabbats av tarmvred.

Det upptäcktes av Olle Alséns dotter vid 22-tiden under onsdagskvällen och i natt opererades M.T.Insider akut på Mälaren Hästklinik.

”48 kritiska timmar”

– Det var min dotter och hennes kompis som upptäckte det vid 22-tiden i går, de var ute och red sina ponnyer. De märkte att allting inte stod rätt till med M.T.Insider och det var en jävla tur. Jag hade själv varit ute i stallet en halvtimme tidigare, och då var allting normalt. M.T.Insider visade tecken på enorm smärta, och han har opererats akut i natt, säger Olle Alsén till Trav365 och fortsätter.

– Han har vaknat nu, men det är de första 48 timmarna som är kritiska och det är bara att hålla tummarna att han klarar sig.

”Växer inte på träd”

Hur känns det här, Olle?

– Jag har inte hunnit tagit in det ännu, men det är klart det känns förjävligt. Jag rullade in på gården vid 06-tiden i morse och då hade jag varit vaken i 24 timmar. Det här är ju min bästa häst och min reklamhäst, och jag hoppas han kommer tillbaka. Det är en jävla fin häst och de växer inte på träd, inte för mig i varje fall, säger Olle och avslutar.

– Jag har frågat om hur tarmvred uppstår sådär akut på hästar, men inte fått något svar. Det är en jävla otur helt enkelt.

M.T.Insider har startat 33 gånger hittills i karriären, det har slutat med sex segrar och 430 000 kronor i insprungna prispengar