Formkusken drabbades av ryggskott: ”Lärt mig”

Foto: Kanal75
Formkusken Carl Johan Jepson drabbad av ryggskott – fick ställa in tävlingarna
TRAV

En av Sveriges formstarkaste kuskar för dagen, Carl Johan Jepson, drabbades i lördags av ryggskott.

Han fick ställa in de planerade styrningarna och under söndagen i Årjäng körde han på smärtstillande tabletter.

Men någon fara på taket ska det inte vara.

– Nej, jag tar lärdom av det här, säger Carl Johan Jepson till Trav365.

Carl Johan Jepson har verkligen varit i ”ropet” den senaste tiden.

Han vinner lopp i parti och minut och har redan i år kört in drygt 4,2 miljoner kronor – att jämföra med 1,8 miljoner kronor på hela fjolåret.

I lördags fick dock Jepson ställa in sina styrningar på grund av ryggskott – och under söndagen körde han sex hästar i Årjäng på smärtstillande tabletter.

Någon fara på taket? Inte om man ska tro Jepson själv.

”Får försöka undvika det”

– Nej, jag känner mig redan mycket bättre och nästan helt återställd i dag, måndag. Jag tar lärdom av det här, och det ska inte vara någon fara för mina styrningar framöver, säger Carl Johan Jepson till Trav365.

Vad var det som hände?

– Jag skodde en häst i fredags, och det var det som ställde till det. Det blev knas i lördags och det gick helt enkelt inte att köra. Jag har inte skott på ett tag.

Har du undvikt att sko hästar på grund av din rygg?

– Ja, jag har haft krångel med en axel ett tag och har försökt undvika det, men i fredags så hjälpte jag en att sko sina hästar och det var inte så smart. Men, jag har dragit lärdom av det.

”Återställd”

Carl Johan Jepson kört allt fler lopp, och tävlar allt oftare. I år har han hittills kört 433 lopp, att jämföra med fjolårets 354. Men att den ökade mängden travlopp ska ligga bakom ryggproblemen tror han inte.

– Nej, det tror jag inte. Jag är ganska säkert på att det har att göra med att jag skodde en häst, och jag får försöka undvika det framöver. I Årjäng fick jag visserligen köra på lite smärtstillande tabletter, men det känns mycket bättre redan i dag, måndag, och jag känner mig nästan helt återställd, säger Carl Johan Jepson.