Hästen vinner lopp ägaren blir helgalen

”Som en drog för mig”

Foto: Youtube
Här går hästägaren Christoffer bananas när hans häst Angry Bird Am vinner ett montélopp
TRAV

Anledningen: hans häst Angry Bird Am vinner ett montélopp.

– Det är som en drog för mig, säger Christoffer till Trav365.

I fredags kördes det travtävlingar på Gävle.

Det nionde loppet för kvällen var ett montélopp – som vanns av den femåriga hästen Angry Bird Am.

Från andra sidan Atlanten, närmare bestämt från stortränaren Åke Svanstedts fikarum i USA, följde Christoffer Pihl-Svensson sin ögonsten framför dataskärmen.

Nervositeten, spänningen och glädjen går det inte att ta miste på.

I ett filmklipp, filmat av travkusken Lucas Wallin, kan man se Pihl-Svensson gå ”crazy” framför dataskärmen.

”Kom igen nu då, fan. Håll igång då, håll igång då, håll igång då, men sikken jävla häst då”, skriker Pihl-Svensson samtidigt som han studsar upp och ner.

Allting till kompisarnas stora glädje.

”Otrolig kick”

– Det är alltid en otrolig kick att få se sina hästar starta, det är som en drog för mig att äga travhäst. Och sedan när hon går och vinner andra raka loppet, på ett imponerande vis, ja då spritter det i kroppen lika mycket som när man fick dansa tryckare på mellanstadiet, säger Christoffer Pihl-Svensson till Trav365.

Lever du dig alltid in så, som vi kan se i filmen?

– Ja, det är viktigt att göra det tycker jag. Jag har alltid varit en enorm känslomänniska, och jag tycker det är viktigt att få utlopp för sina känslor. Genom mitt hästägande så har jag verkligen fått det. När hon gjorde första starten för oss och vann så satt jag och bölade i tio minuter hemifrån Malta. Folk kanske jag tycker är en jubeldåre, men då får de tycka det. För mig är det obeskrivligt när ens häst vinner.

”Folk hånade mig”

Christoffer Pihl-Svensson som var i USA när hans häst tävlade i Gävle följde dramat framför ATG-live, direkt från stortränaren Åke Svanstedts fikarum. I klippet kan man se hur mycket hästen betyder för honom.

– Alla hästar jag äger betyder mycket för mig, men det är klart att den här hästen Angry Bird Am betyder mycket då det alltid är lite extra press på mig när hon springer. Jag köpte hästen från Malmö, efter att hon gått ett imponerande montékval.

Varför köpte du henne?

– Jag kände att detta verkligen kan bli något, så jag ringde runt till lite ”Goa Gubbar”, då delad glädje alltid är dubbel gjädje, och sa att jag hade en intressant häst på gång som det behöver finslipas lite på, men som jag trodde kunde bli bra när polletten trillat ner, säger Christoffer och avslutar.

– Jag drog till med löftet om att hon tjänar 100 000 kronor redan i år, och nu har hon hittills tjänat 78 000 kronor. Det var folk som hånade mig och frågade vad jag skulle med den här hästen till, men det visar hon ju nu. Hon har två raka segrar, varav en på nationalarenan Solvalla då hon vann med 40 meter. Kolla vad ett mindre stall med lugn och ro kan göra för underverk. Johanna Karlsson och Elias Strandberg har gjort ett fruktansvärt bra jobb tillsammans med jockeyn Emilia Leo.
Här kan du se det omtalade klippet