TV4-reportens mormor som gör viral succé

Foto: Youtube
TV4-reportens mormor Margaretha gör viral succé
TRAV

TV4-reportern Matteus Lillieborgs mormor, Margaretha Britta Lundström, gör viral succé.

I förra veckan satte hon Dagens Dubbel till 255 gånger pengarna och dansar och sjunger i nattlinne – i ett klipp som travreportern lagt ut på sociala medier.

– Man får många likes och kommentarer, men jag trodde inte det skulle bli så här stort, säger Margaretha Britta Lundström till Trav365.

Foto: Kanal75
TV4-reporten Matteus Lillieborg

75-åriga Margaretha Britta Lundström är TV4-reportern Matteus Lillieborgs mormor.

Margaretha har blivit en viral succé sedan barnbarnet Matteus lagt upp videoklipp på henne på sociala medier.

Videoklippen kan handla om allt ifrån hur hon skapar debatt i Dagens Nyheter, när hon försöker ta en selfie, eller som i förra veckan då hon satte en Dagens Dubbel till 255 gånger pengarna.

Videoklippen på Margaretha har blivit en likesuccé och många aktiva följer mormorns vardag.

– Det är många tränare och kuskar som kommer fram på travbanan och frågar hur det är med min mormor, skrattar Matteus Lillieborg till Trav365.

I det senaste klippet på Margaretha har hon precis vunnit pengar på Dagens Dubbel. I nattlinne så sjunger och dansar hon, och när Matteus frågar vad hon ska göra för pengarna svarar hon.

– Jag ska köpa lite snyggt, tralalalalala.

”Började som en rolig grej”

– Det hela började som en rolig grej, det har inte varit någon tanke med det här. Jag har bara filmat henne när hon snackar och det är varken uppgjort eller uppstyrt, säger Matteus Lillieborg till Trav365.

Vad säger du om den virala succé som din mormor gjort?

– Det är kul. Hon ser på all trav man kan tänka sig, hon tittar på ATG-live, på tv-sändningarna och hon ser allting som man kan se.

Hon har ett stort travintresse?

– Ja, absolut. Hon följer med hela tiden.

”Vill inte flytta härifrån”

Kommenterar hon någonting om hur du sköter ditt jobb i tv?

– Hon tittar när jag är med, men hon brukar inte säga så mycket.

TV4-reportern har den senaste tiden bott hemma hos sin mormor, och de står varandra väldigt nära.

– Först bodde jag hemma hos henne när jag flyttade tillbaka till Stockholm från Nässjö, innan jag köpte min lägenhet. Och nu är min lägenhet under renovering, så jag har bott hos henne ett tag nu. Vi står varandra väldigt nära, jag var jättemycket med henne när jag var liten. Nu är min lägenhet snart klar, men nu vill jag inte flytta härifrån, det är service här, som ett femstjärnigt hotell, skrattar tv-reportern.

”Skrattat och haft mysigt”

Huvudpersonen själv tar uppståndelsen med ro.

– Man får många likes och kommentarer, men jag trodde absolut inte att det skulle bli så här stort. Under tiden som Matteus har bott här så har han plötsligt slängt fram kameran och filmat när han tycker jag ser rolig ut, och så har det blivit roliga grejer. Det är ingenting som vi planerar, utan det har blivit som det blivit och vi har skrattat och haft mysigt, säger Margaretha och fortsätter.

– Första gången jag hörde att Matteus hade lagt ut det på Facebook så tänkte jag att det går inte, men det här har blivit en rolig grej. Jag är pensionär och har alltid varit aktiv och jobbat mycket, och jag tycker det är roligt när det händer någonting.

Kan du berätta om ditt travintresse?

– Jag tittar faktiskt på all trav som går att titta på, det är alltid travet som gäller och jag tittar och läser mycket. Det började när jag var ung och gifte mig med Matteus morfar. Jag var 19 år när jag besökte Solvalla för första gången och då tyckte jag det var jättetråkigt, men sedan råkade jag spela på en häst som vann och då blev det jättekul och på den vägen är det.

”Fick lyckosparkar hit och dit”

Hur tycker du Matteus sköter sig i tv?

– Jag tycker han är jätteduktig, jag tycker verkligen det. Jag var med från början när han var lite nervös och hispig och han fick lyckosparkar hit och dit. Nu har han kommit in i det bra och har skött det bra.

I förra veckan satte du Dagens Dubbel till hela 255 gånger pengarna?

– Ja, jag hade plockat bort Ulf Ohlsson som körde favoriten i den andra avdelningen och ibland brukar jag göra så för att plocka in lite skrällar, ibland går det, ibland går det inte alls. Jag är absolut ingen storspelare, utan spelar ibland lite på kul. Örjan Kihlström är en favoritkusk, och när jag var ung var det Stig H Johansson och hans hästar.

Vad tycker du om att ha Matteus boende hos dig?

– Det är jätteroligt, det händer lite saker när Matteus är här. Vi är väldigt tajta i familjen, och jag tycker det är kul när han är här för vi har roligt tillsammans. Det är härligt. Matteus hittar alltid på något kul, och som pensionär vill man ju att det ska hända saker. Han får snart flytta in i sin lägenhet, men han har lovat att han ska bo här två nätter i veckan, säger Margaretha Britta Lundström.
Här kan du se den virala succén med mormorn

ARTIKELN HANDLAR OM