Edlund: ”Det blir ett rejält lyft...”

Foto: Thomas Engström
Johan Edlund
TRAV

Johan Edlund, exekutiv producent för travet i TV4, välkomnar den unika tekniken och förändringarna i kanalens trav-sändningar framöver.

Travsändningarna har sått och stampat, enligt Edlund.

– Det kommer bli ett rejält lyft, det är nästan så man är sugen på att göra comeback, säger han till Trav365.

”Världens bästa travupplevelse i TV4 – med unik teknik”.

Det är orden som spelbolaget ATG själva använder om nyheterna som från och med lördag 15 augusti kommer att synas i V75 och V86.

Någon som välkomnar den nya tekniken och dess finesser är Johan Edlund, exekutiv producent för travet i TV4.

”Alla kommer kunna hänga med”

– Det kommer bli ett rejält lyft för alla det här, det är nästan så man är sugen på att göra comeback framför kameran, säger Johan Edlund till Trav365 och fortsätter.

– Nu kommer alla, intresserad som inte intresserad, att kunna hänga med. Ta min mamma som ett exempel, när hon lämnat in en spik-harry så har hon svårt att hänga med, vart befinner sig min häst? Nu kommer hon lätt kunna se, tack vare den nya tekniken. De som är intresserade kan använda tekniken på sitt sätt, genom att, oj, gick det så fort in mot första sväng, till exempel.

Edlund menar att trav-tv stått och stampat i flera år, och att en förändring var på tiden.

– Sändningarna i TV4 klockan 18.00 på lördagarna har sett likadan ut sedan 1993, och det här kommer bli ett rejält lyft.

”USA är världsledande”

Vart har ni hämtat inspirationen ifrån, varför ser nyheterna ut som de gör?

– USA, till exempel, de är världsledande när det gäller sport på tv med allt från baseball, nascar och alla sporter du kan tänka dig. Vi har tittat mycket på det, men även hämtat inspiration från annat håll.

Är det Erik Westberg med flera som har sin bakgrund hos Viasat som ligger bakom det här?

– Det här har legat i pipen länge, men sedan ”Viasat-folket” med bland annat Erik Westberg kom in så har de varit drivande. Vi har testat oss fram och tycker det här känns bra, och som jag tidigare varit inne på, det här kommer bli ett lyft för alla.