Toppkusken kan nå 10 000 segrar i kväll

Jorma Kontio närmar sig den magiska gränsen

Foto: Kanal75
Stjärnkusken Jorma Kontio är fyra segrar ifrån den magiska gränsen av 10 000 segrar
TRAV

Toppkusken Jorma Kontio är fyra segrar ifrån att spränga drömgränsen på 10 000 segrar.

Under onsdagens tävlingar på Solvalla kör han åtta hästar – men han tror inte att han når den magiska gränsen redan i kväll.

– Jag hoppas så klart det, men jag tror inte att jag vinner fyra lopp i kväll, säger Jorma Kontio till Trav365.

1967 vann Jorma Kontio sitt första travlopp.

Nu, 48 år senare, är han bara fyra segrar ifrån drömgränsen 10 000 segrar.

Stjärnkusken har vunnit travlopp i 18 olika länder och har i flera, flera år varit den kusk i Norden som kört allra flest travlopp.

62-årige Kontio har vunnit mängder av storlopp – och drömgränsen på 10 000 segrar värderar han högt.

– Absolut, visst gör jag det. Just det att jag hållit på så länge, jag har kört travlopp i 48 år och det är inte så lätt att jobba på den här nivån så länge, säger Jorma Kontio till Trav365.

”Hoppas jag får vara frisk”

Men du tror inte du når drömgränsen redan i kväll?

– Jag hoppas så klart det, men jag tror inte jag vinner fyra lopp i kväll. Jag kör två-tre stycken som är bra och som jag kan vinna med, och jag hoppas på lite tur. Jag tror inte jag når 10 000 segrar på Solvalla i kväll, men jag hoppas jag når den gränsen snart i varje fall.

Du har kört travlopp i 48 år Jorma, hur känner du dig?

– Jag känner mig väldigt pigg och fräsch och jag hoppas jag får vara frisk, för då kommer jag hålla på ett bra tag till.

Vem är din bästa segerchans på V86 i kväll?

– Det är nog 2 Ramboldo Jet (V86-2), han har fått lopp i kroppen efter långt uppehåll och jag hoppas han hittat formen nu. Formen ska i varje fall vara uppåt och både utgångsläge och distans ska passa honom bra, säger Jorma Kontio.

Läs nedan vad Jorma tror om övriga V86-chanser

FAKTA

Kontio om V86-chanserna

10 Bobo (V86-3)

– Formen är uppåt på honom och han blir bättre och bättre hela tiden, han börjar komma igång nu. Distansen är bra för honom då han är stark och vi ska vara med där framme.

7 Callela Colibri (V86-4)

– Formen är bra på henne, men utgångsläget med spår sju bakom startbilen blev inget vidare och det var samtidigt tufft emot. Det är pengar som gäller i första hand.

3 Bruiser Pace (V86-5)

– Han gjorde det bra vid seger i Örebro senast och formen är fin där, men det är tufft emot och vi hoppas i första hand på en bra placering.

8 Mellby Club (V86-6)

– Han har fått dåligt utgångsläge med spår åtta bakom bilen, men det spelar väl egentligen ingen större roll för den här hästen då han inte är så snabb från start. Han är stark så distansen passar, men han är lite entaktad så det är väl pengar som gäller i första hand.

ARTIKELN HANDLAR OM