Starka siffror för den färske proffstränaren

Foto: ALN
Proffstränaren Rikard Lindh har fått en flygande start på sin tränarrörelse
TRAV

35-årige proffstränaren Rikard Lindhs hästar vinner vart femte lopp de startar i.

Var tredje lopp de startar i är de bland de tre främsta.

Starka siffror för den färske tränaren.

– Det går inte att klaga, säger Rikard Lindh till Trav365.

Den första december i fjol så plockade Rikard Lindh ut sin proffstränarlicens.

Med sin bas på Rommetravet i Dalarna så har första året som ”egen” börjat strålande.

63 starter hittills i år för Lindhs hästar har resulterat i tolv segrar och knappt 500 000 kronor i insprungna prispengar.

Under onsdagens V86-tävlingar på Solvalla kan nya framgångar till stallet komma – Lindh har två hästar inom spelformen.

Det handlar om 7 Benji Dana (V86-3) och 7 M.T.Jeffrey (V86-5).

”Då skulle jag bli ännu gladare”

– Första året som proffstränare har börjat bra, och än är inte året slut heller. Vi har vårt koncept som vi jobbar efter, och jag tycker det har gått bra och det går inte att klaga, säger Rikard Lindh till Trav365.

Rikard Lindh har i dag 17 hästar på träningslistan, varav tolv av dessa är starthästar.

– Det är på dessa tolv hästar som pengarna körts in, jag har haft åtta olika segrare men jag har inte så många starthästar utan en del unghästar också. Det är bara att hoppas att siffrorna visar vägen så man får in nya hästar i träning, då skulle jag bli ännu gladare och det är det man hoppas på.

”De ska räknas bägge två”

På Sveriges nationalarena Solvalla kan Rikard Lindh i och med sina siffror fortsätta göra ”reklam” för sig själv. Han har två hästar till start inom V86-spelet, och tror på segerchans med bägge.

– Får de bara vettiga löpningar så ska det vara med och göra upp om segern, absolut.

Om vi börjar med 7 Benji Dana (V86-3), vad säger du där?

– Han var strålande senast som tvåa efter en löpning mestadels utvändigt ledaren, han gick en låg 13-tid och det går inte annat än vara nöjd med den insatsen. Allting har känts fortsatt bra med honom efter det i jobb här hemma, och får han vettigt lopp ska han vara med och kriga om det. Spår sju blev kanske lite långt ut bakom startbilens vingar, men aktuell distans är en fördel för honom och han är ganska oöm för positioner.

”Första rycktussar i kväll”

Vad säger du om 7 M.T.Jeffrey (V86-5)?

– Jag var besviken på honom senast, men det visade sig efter loppet att han hade något skit i kroppen. Han fick en paus efter senast men har nu varit igång och tränat igen och jag tycker han känns fin. Han står bra inne på pengarna i det här loppet och jag tycker han går ner lite i klass jämfört med vad han mött på slutet. Stig H hade någon från bakspår som har form, men Magnus Jakobsson får prova framåt och jag tycker han ska räknas tidigt.

Gör du några ändringar på dina hästar?

– Benji Dana tävlade barfota fram för första gången senast och det blir samma i kväll, i övrigt går han med vanlig vagn, öppet huvudlag och fast bomull i öronen som vanligt. M.T.Jeffrey kommer tävla med rycktussar för första gången i kväll, annars är det skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt på honom, säger Rikard Lindh.

ARTIKELN HANDLAR OM