Kee Marcello i duell mot Patrik Sjöberg

Foto: Åbytravet
Patrik Sjöberg och Kee Marcello möts i en tuff duell på Åbytravet på lördag
TRAV

På lördag körs storloppet Åby Stora Pris med två miljoner kronor till vinnaren på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg.

Då ställs också musikern och vinnaren av ”Stjärnkusken” Kee Marcello, i en duell mot ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg – inför den stora publiken.

– Jag är på turné just nu men laddar mentalt, säger Kee Marcello i ett pressmeddelande.

Foto: Anders Andersson
Kee Marcello skriker ut sin glädje efter segern i ”Stjärnkusken”

Musikern Kee Marcello tog tidigare i somras hem TV4:s nya fredagsunderhållning ”Stjärnkusken”.

Marcellos medverkan i programmet förändrade hans liv och senare i år ska han ta amatörlicens, det berättade Marcello för Trav365 bara minuter efter att han plockat hem segern på ett soldränkt Halmstadtravet.

En som också deltog i TV4:s underhållningsprogram var ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg – men han gjorde tidigt sorti ur tävlingen.

Nu möts de bägge två i en ”Stjärnkuskrevansch”.

Duellen går av stapeln nu på lördag, 15 augusti, på plats på Åbytravet, samtidigt som storloppet Åby Stora Pris med två miljoner kronor väntar vinnaren och V75-tävlingarna avgörs.

Sjöberg har smygtränat

– Jag är på turné i Europa nu men laddar mentalt på resorna. Jag har forskat lite kring min häst, Red Hawks, styrkor och Patriks hästs svagheter och det är det jag kommer utnyttja i loppet, säger Kee Marcello i ett pressmeddelande inför duellmatchen.

Patrik Sjöberg blev också ”frälst” av travsporten, trots den tidiga sortin ur programmet, och ska tillsammans med Marcello ta amatörlicensen i höst. Också ex-höjdhopparen är laddad.

– Jag har kört några gånger med travtränaren Bo Falsig, både i skogen och i snabbjobb, och jag ska köra ett par gånger till under veckan. Min häst Centro gillar att dra på första varvet och sen slå av lite på takten, så 1 140 meter verkar vara en perfekt distans för oss, säger Patrik Sjöberg i ett pressmeddelande.