Upplagt för smash i stjärnornas duell

Patrik Fernlund inför V75-omgången på Åby

Foto: Kanal75
Patrik Fernlund.
TRAV

Har Åby Stora Pris någonsin varit mer öppet och svårlöst? Jag tvivlar på det. Alla kan vinna.

Sen tar jag ställning i super­duellen i V75-6.

 V75-1: Första heatet i Åby Stora Pris, och jag streckar samtliga hästar. Jennifer Tillman har sedan galoppen i Hugo Åbergs Memorial haft revansch i blicken tillsammans med Royal Fighter. Hittar de till ledningen så är det bra chans, men varför är han så klar favorit? Det är väldigt öppet, och jag blir inte förvånad om kioskvältare som formtoppade Västerbo HighFlyer eller Repay Merci överraskar. Skräll tack!

 V75-2: M.T.Jordan är en sådan där häst som man blir glad av att titta på – det liksom spritter i hela kroppen av kärlek till att tävla och springa. Sådant älskar jag. Tar han ledningen så vinner han, jag hoppas i alla fall det. Men Lass North Star fick ni av mig i denna spalt senast – och han är rysligt startsnabb så öppningen kan bli stentuff. Därför garderar jag med ett par hästar.

Storskrällen är Topgear. Där kan vi snacka blank som en säl, som Stefan Hultman brukar säga om sina hästar när de är bra och välmående.

Vinner igen

  V75-3: Global Patriot har ett snyggt staket, det vill säga fem raka segrar. Kommer sjätte segern som ett brev på posten? Nja, inte helt säker på det. Errol Boko snackade jag också mig varm om senast, och innan det loppet hade han aldrig vunnit men det tog han igen med råge då han vann med ”halva upploppet”. Riktigt så mycket vinner han inte med i morgon – men jag tror att han vinner.

Vi fortsätter att snacka storskrällar. Önas Jocke fick smuts under fingrarna då han gick först i tredjespår de sista 700 metrarna senast men vann ändå enkelt efter 1.10-avslutning. Han gör inte bort sig.

  V75-4: Oliver Kronos stred berömvärt bakom Jubileumspokalsvinnaren (?) Nimbus C.D. senast, och visade att den svaga insatsen näst senast var en tillfällighet. Ulf Stenströmers häst vill man inte möta i en mörk gränd, han räds inte en fajt. Han är dock lite väl stor favorit – och det finns skrällar som är bortglömda, till exempel Naglo’ del Nord och Djali Boko.

Löjligt nöjd med hästen

  V75-5: Andra heatet i Åby Stora Pris. B.B.S.Sugarlight har spelarnas förtroende, och det kan vara så att det är spets och slut – en hel del talar för det. Jag vill dock ha med Repay Merci på kupongen och Nahar. Robert Bergh låter nästan löjligt nöjd med honom för dagen.

  V75-6: Nadal Broline vs Ni Talar Bra Latin, och jag tar ställning för den förstnämnde.

Båda atleterna är blivande topp­hästar, men Nadal har imponerat mest på mig – och både Ulf Ohlsson och Reijo Liljendahl blir som barn på julafton när de pratar om den här hästen. Smasha in den, Uffe!

  V75-7: Ny spik – nu i form av Dalarnas stolthet, On Track Piraten. Han har sett bättre ut än någonsin i de tre senaste starterna, och trivs på Åby (tre starter, två segrar). De får köra bäst de vill emot honom – han vinner ändå!
Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 2–3–1–4–5–6–8–7 (2–3)

V75-2: 1–4–11–12–3–5 (10–7)

V75-3: 4–2–9 (1–3)

V75-4: 5–3–6–8–10 (11–2)

V75-5: 5–4–1 (6–7)

V75-6: 9 Nadal Broline (4–5)

V75-7: 5 On Track Piraten (3–1)

2 160 rader/1 080 kronor