Efter makalösa veckan: ’Det är Olsen-effekten’

Foto: ALN/Privat
Jan Ove Olsen, Västerbo Highflyer och Delicious U.S., samt en tårta då stallet firar Delicious U.S. världsrekord
TRAV

I fyra veckor har Jan Ove Olsen varit anställd av Stall Zet och Daniel Redén.

På den korta tiden har Delicious U.S. sprungit världsrekord och Västerbo Highflyer slutat tvåa i storloppet Åby Stora Pris.

– Det är Olsen-effekten, säger Jan Ove Olsen till Trav365.

Den 20 juli började 38-årige Jan Ove Olsen att arbeta hos Daniel Redén och Stall Zet.

Han kom då efter en sexårig period hos proffstränaren Jan-Olov Persson.

Och snacka om succéstart för Olsen hos sin nya arbetsgivare.

I förra veckan sprang superstoet Delicious U.S. världsrekord i Bollnäs och i lördags slutade Västerbo Highflyer tvåa i storloppet Åby Stora Pris efter att han vunnit ett av försöksheaten.

”Helt makalöst”

– Det är Olsen-effekten, skrattar Jan Ove Olsen till Trav365 och fortsätter.

– Det är helt makalöst, man kan minst sagt säga att jag började i rätt tid. Det är helt makalöst, fy fan, helt otroligt.

Är det Olsen effekten, som du beskriver?

– Hästarna har fått vara friska en längre tid nu och Daniel har fått träna dom, de har börjar blivit genomtränade nu och det är det som är grejen. När några hästar hittar form så gör alla hästar det, det är en sådan där sak som inte går att förklara.

”Vi har klickat väldigt bra”

Hur är känslan i Stall Zet för dagen?

– Den är väldigt positiv, den har varit positiv hela tiden sedan jag kom, med allt, men det har inte blivit sämre efter den senaste veckans framgångar. Personalen är jätteuppåt och det är härligt just nu.

Vad säger du om din första tid hos din nya arbetsgivare?

– Man frågar sig alltid innan man börjar ett nytt jobb hur det ska bli, men jag tycker det har blivit bättre än vad jag trodde. Man vet aldrig riktigt vad man ska göra och så, men jag tycker jag kommit rätt på det med personal och allting, jag har kommit in bra och trivs utmärkt.

Hur var din relation till Daniel innan?

– Inte mer än att vi träffades på trav lite då och då, jag körde lopp åt honom i Gävle av en slump en gång då han hade gjort illa fingret. Jag tycker jag och Daniel har klickat väldigt bra sedan jag började, vi har samma typ av humor.

Trots att Jan Ove Olsen bara varit hos Daniel Redén och Stall Zet i fyra veckor så har han redan börjar leverera information om stallets hästar på sociala medier. Och inför onsdagens Extra V75-omgång till Solvalla lämnar han en klar från stallet.

– 4 Windy Ways (V75-7) såg döläcker ut senast och har sett jättefin ut efter det, jag tror hon är en vinnare, säger Jan Ove Olsen.