”Jag blir skakig och man känner sig yr”

Nimbus C.D. har tre raka segrar – här är skötaren bakom Mats Sundins succéhäst: ”Knappt man tror det är sant”

1 av 2 | Foto: ALN
Therese Forsslund, 26, är skötare till Mats Sundins succéhäst Nimbus C.D.. I en stor intervju berättar hon om när hon fick beskedet att ta hand om hästen, känslorna inför starterna och vinstchansen i kvällens storlopp på Solvalla.
TRAV

Han har charmat hela trav-Sverige i sommar med sina insatser och enorma karisma.

Therese Forsslund, 26, är tjejen bakom hockeystjärnan Mats Sundins succéköp, travhästen Nimbus C.D..

I kväll jagar den ståtlige fuxen en miljon kronor i förstapris i Jubileumspokalen på Solvalla.

– Det är knappt så man fattar att det är sant, det blir svårt att ta på, säger Forsslund till Trav365.

I höstas kunde Trav365 avslöja att den före detta hockeystjärnan Mats Sundin, som investerat hårt i travsporten i många år, köpt talangen Nimbus C.D. för en stor summa pengar.

Hästen flyttades till Stefan Hultmans stall på Ekerö utanför Stockholm.

Ny skötare: Therese Forsslund, 26.

– Jag kommer ihåg att vi satt och körde intervaller i backen och så när vi skrittade ner så sa Stefan Hultman att det skulle komma en riktigt bra häst som han ville att jag skulle ta hand om. Han sa att det var Nimbus C.D. och att det var Mats Sundin som köpt den. Jag kände igen hästnamnet direkt och det var jättehäftigt. Jag kommer aldrig att glömma det. Det är en stor ära att jag fick den hästen, då vet man att man gjort ett bra jobb. Det uppskattas verkligen, säger Therese Forsslund.

Tre raka segrar

Nu har den läckre fuxen startat sex gånger för sin nya ägare, tränare och skötare. I de tre första starterna körde stjärnkusken Örjan Kihlström snällt med stjärnhästen.

I de tre senaste har han låtit honom springa.

Och som han sprungit.

Nu ståtar Nimbus med tre raka segrar i oerhört läcker stil och han är en av trav-Sveriges stora snackhästar.

– Det är knappt så man tror att det är sant, det är svårt att ta på. Det är den finaste häst jag har tagit hand om. Han springer så fort, så lätt. Det är en enormt travare som lägger mycket mark under sig. Det ser så lätt ut för honom. Vi är jättenöjda med hästen allihop och det är är jättekul!

Har du kontakt med ägarna med Mats Sundin i spetsen?

– Ja, de är jättetrevliga. Mats brukar vara här då och då. Han är jättetrevlig på alla sätt och vis. Det är mest Mats jag träffar och han är jätteintresserad. Han kommer med morötter och gosar med Nimbus.

– Han visste verkligen vad han gjorde när han köpte hästen. Det blev ju lite snack i media när hästen inte vann direkt i vår regi, så det är jätteskönt för den delen att det har släppt nu och hästen har fått visa hur bra han är.

Vad säger Sundin om succén?

– Han är jätteglad och jätteimponerad. Han är precis lika glad som vi andra. Man vill att det ska gå bra. Det är ofta hästägare satsar, men så blir det kanske inte så stort eller bra som man hade förväntat sig.

– Mats sa efter segern i Färjestad, där Nimbus tog första segern för oss, att han förstod varför Örjan hade kört så "snällt" med honom innan.

”Jättetur i spårlottningen”

I kväll är hästen favorit till att vinna det stora femåringsloppet Jubileumspokalen på Solvalla.

I förstapris: en miljon kronor.

Den hittills tuffaste uppgiften för Nimbus C.D. i Stefan Hultmans träning.

– Vi hade jättetur i spårlottningen och han fick spår 1. Han är väldigt startsnabb så ingen kan utmana om ledningen, som det känns. Han följer vingen. Men det är tufft motstånd, man kan inte underskatta någon. Det blir jättespännande!

Vinner han?

– Jag tror alltid på mina hästar, så är det ju som hästskötare, man måste tro på sin häst. Han är i så pass bra form och kan springa i tuffa tempon, det känns i alla fall väldigt bra på förhand.

Blir du nervös när han tävlar?

– Man blir väldigt nervös! Jag brukar kunna hålla känslorna i schack när man selar och värmer upp hästen, men när man kör upp till loppet då blir jag skakig och man känner sig yr. Det är nästan så man inte vågar kolla.