”Han kommer att vara bättre i kväll”

Foto: Kanal75
TRAV

Inför Sprintermästaren stack travtränaren Anders Svanstedt ut hakan med sin Hillustrious.

Hästen förlorade knappt då – i kväll möts de igen.

– Han kommer göra en bättre prestation i kväll, men det räcker väl inte ändå, säger Anders Svanstedt till Trav365.

Svanstedt J:r trodde hårt på seger i Sprintermästaren med Hillustrious. Så mycket att han skrev ovanstående tweet riktad mot storfavoriten.

Det skulle visa vara helt rätt av den unge proffstränare att sticka ut hakan.

Hans häst vann försöket på ett mycket imponerade vis – och blev trea i finalen, slagen med en "nos" av Nuncio och dennes stallkamrat Volstead.

”Väldigt, väldigt fin”

I kväll möts Hillustrious och Nuncio igen.

På Solvalla.

– Det är lite andra förutsättningar i kväll, 2140 meter istället för 1609 meter. Det är inte till vår fördel, det tror jag inte. Vi får se, men han känns väldigt, väldigt fin i träningen, säger Anders Svanstedt till Trav365.

Vad har han gjort efter Sprintermästaren?

– Han har bara tränat. Inga snabbare farter överhuvudtaget, bara styrka och gjort det på ett jäkligt bra sätt. Jag är nöjdare med träningen inför det här loppet än vad jag var inför Sprintermästaren.

– Han har blivit starkare, men formen är inte på topp. Och Nuncio verkar ju ha formen på topp, den blir svår att slå. Jag tror Hillustrious gör en bättre prestation än i finalen av Sprintermästaren. Men det räcker väl inte ändå. Nuncios senaste lopp var helt enormt.

”Så ska vi utmana”

Taktiken?

– Som jag ser det har vi en bra chans att komma till spets, det är väl så vi ska kunna utmana Nuncio om segern.

Kan du tänka dig att släppa ledningen till Nuncio?

– Det är svårt att säga. Det beror på hur vi har börjat, hur- och när han kommer. Jag vet att min biter ifrån sig bra i ledningen. Som sagt, jag tror det blir svårt att vinna, men jag har inte gett upp.

– Någon gång måste väl Nuncio göra ett dåligt lopp också?

Efter kvällens race väntar ett stort lopp, Gran Premio Continentale, i Bologna, Italien, den 20 september för Hillustrious och Anders Svanstedt.