”Har utvecklats till en stjärna”

Foto: Kanal75
Patrik Fernlund.
TRAV

Han har alltid visat stor talang.

Nu, i Stefan Hultmans och Örjan ­Kihlströms händer, har Nimbus C.D. ­utvecklats till en stjärna.

Han lekte hem Jubileumspokalen och nu drömmer tränaren om Elitloppet.

Nimbus C.D. fick jag upp ögonen för som treåring, då han vann ett uttagningslopp till Kriteriet och avslutade i överljudsfart den sista biten. Han visade stor talang hos Per Nordström, vilket ishockeystjärnan Mats ”Sudden” Sundin såg och han samlade ihop ett gäng vänner som köpte hästen för några miljoner. Det blev ett lyckat köp.

Tränaren Stefan Hultman och kusken ­Örjan Kihlström har tillsammans med skötaren Therese Forsslund gjort hästen till en stjärna.

Satt fast som favorit

Örjan Kihlström förstod direkt vad som krävdes för att göra Nimbus C.D. kaxig och modig. I den andra starten för Solvallatränaren var hästen storfavorit och mångas spik. Vad Örjan gjorde? Satte sig fast, vilket fick spelarkåren att rasa och sociala medier-tyckarna var inte sena med att ta fram motorsågen. Men ”Kihlas” hade en plan, han fick hästen på rätt humör igen och nu får de full utdelning – i betydligt större lopp än det han ”sov bort” i slutet på maj.

Hästen vann Jubileumspokalen på Solvalla då han tog hand om ledningen och sedan inte hade några som helst problem med att sprinta undan till vinsten värd en miljon kronor efter ett långsamt förstavarv.

Stefan Hultman grät i vinnarcirkeln efter loppet och drömmer nu om Elitloppet med sin häst. För stora ord? Inte alls – Nimbus C.D. är en fantastisk atlet som verkligen hör hemma i de större sprinterloppen. Han har snabbhet och nu även moral för att bli en häst som klarar sig mot de allra bästa.

Mats Sundin har under många år pumpat in miljoner i travsporten och utdelningen har på senare år varit sisådär men i Nimbus C.D. har han en häst som han kan ha riktigt kul med under många år. Sundin inter­vjuades efter segern och sa att han var mer nervös före loppet än inför en OS-final i ishockey. Det säger det mesta. De som aldrig ägt häst kan inte uttala sig – det är en extremt speciell känsla.

●●●

Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna Nuncio hade ny uppvisning – och har på 35 lopp aldrig varit utanför prispallen. Var ska det här sluta?

Kanske i Vincennes vinnarcirkel efter ­seger i Prix d’Amerique i januari?

Jag skulle inte bli förvånad.

Kostade 50 000 kronor

Melander fyndade Nuncio på auktion i USA som ettåring, han kostade cirka 50 000 kronor och har nu tjänat 16,6 miljoner kronor. Snygg affär, ”Tarzan”!

Nuncio börjar växa fram som en av trav-Sveriges populäraste hästar och vi ska vara oerhört tacksamma för att Melander valde att ta hem sin häst från USA för att låta den svenska publiken få njuta av en superartist.

●●●

Stig H Johansson har fortfarande kör­händerna i ordning. För andra året i rad vann han Ahlsell Legends och ­hyllades som en kung av Solvallapubliken.

Stig H bjöd på en perfekt styrning med Veijo Heiskanens sjuåring Lover Face. Hei­skanen ville själv inte vara sämre, utan tog av bara farten hem Diamantstoets final med Some Summit som fortfarande är obesegrad hos Åbytränaren efter fem lopp.

●●●

Till sist: Jubileumspokals­kvällen på Solvalla har det mesta och publiken gillar konceptet skarpt. Flera svenska rekord, bra stämning och skönt väder. Travsport när den är som bäst.