”Dunderdraget gav ett mäktigt intryck”

Patrik Fernlunds krönika inför V75 – går emot favoriten i sista avdelningen

TRAV

Han är obesegrad hos Peter ­Untersteiner – och på lördag fortsätter segertåget.

Poet Broline är en super­talang. Hur ska han kunna ­förlora E3-finalen?

Sedan går jag emot favoriten i V75-7 då loppet är kört i bad­karet.

Foto: CAROLINA BYRMO
Patrik Fernlund.

  V75-1: Susanne Richter är duktig på att plocka fram talanger och M.T.Joinville är just en sådan. Hästen är väldigt tung i kroppen än så länge, skämtsamt skulle man kunna säga att det ger högt utslag på Richterskalan när han tar sig fram. Någon som tyckte den var rolig?

Men trots den stora och tunga kroppen springer fyraåringen väldigt fort, men att han bara ska gå ut och vinna ett V75-lopp i sin livs fjärde start köper jag inte. Jag garderar och var först inne på att spika El Cantante men efter snack med Micke J så blir det bred gardering. Micke trodde inte på någon ledning.

Fyra av fyra

V75-2: Poet Broline har gjort fyra starter hos Peter Untersteiner. Resultatet: Fyra segrar. Senast var det snack om att formen inte var på topp. Då drog han till spets från spår åtta och vann sedan med krafter kvar på 1.11,2.

Om det krävs det en hög 1.10-tid springer han det på lördag, så bra är han. Spik!

V75-3: Västerbo Fantast börjar närma sig toppformen – och nu ska han troligen dansa barfota runt om och det är min givna första­häst. Jag tar dock med Beau Mec som har lopp i kroppen efter uppehåll. Slänger även med ­Arazi Boko på lappen, han var inte som bäst senast – men tränar dunderfint inför denna uppgift.

V75-4: Poet Broline var en given spik för mig i hingstarnas avdelning, men i E3-finalen för ston gäller det att gardera brett. Flyer Boshoeve är klar favorit, lite märkligt i min värld. Jag tror att vad som helst kan hända.

Omgångens dunderdrag är Salma Silvio. Intrycket på henne senast var mäktigt och Tomas Malmqvist är en mästare på att sätta hästarna i ordning till de stora slagen.

V75-5: Only One Winner är en vinnarhäst, vilket blivit dyrt för mig genom åren då jag i stort sett alltid går emot honom. Vet inte varför, men det tänker jag göra även denna gång. Dunka pannan i väggen bara ... Viggo Laday såg fin ut i skymundan senast och Emil Tuffing höll starkt i den senaste starten och Mattias Djuse ska kanske slänga på en jänkarvagn – sådant gillar jag.

Positionerna viktiga

V75-6: Coldtown trodde loppet var över efter ett och ett halvt varv senast och Erik Adielsson fick sedan ingen ordentlig fart på honom igen. Når han spets är han hästen att slå, men jag står över honom då jag tror att det blir Rolex Bigi eller Time Machine i ledningen. Jag låser på två.

V75-7: Mc Steamy är en fantastiskt bra häst – som förmodligen tävlar i högsta divisionen inom en snar framtid. Även Comte du Pommeau håller jag högt.

Men positioner är oerhört viktiga i travsporten och i min värld spetsar Dominator och sedan önskar jag övriga lycka till.

FAKTA

PATRIK FERNLUNDS V75-TIPS:

V75-1: 1–6–11–4–9–10 (5–12)

V75-2: 2 Poet Broline (3–8)

V75-3: 6–4–2 (7–1)

V75-4: 9–1–2–4–3–7–8–5–10–12–11–6 (9–1)

V75-5: 4–6–1–7 (8–12)

V75-6: 4–3 (6–1)

V75-7: 1 Dominator (7–11)

1 728 rader/864 kronor

Helgens tips

1) 9 Salma Silvio (Gävle, V75-4)

Flög fram i försöket, mycket fin häst. Blir livsfarlig.

2) 6 Emil Tuffing (Gävle, V75-5)

Bra avslutning senast, kanske jänkarvagn nu. Se upp.

3) 1 Dominator (Gävle, V75-7)

Blivande topphäst från bra läge. Jag tror på spets och slut.