Vredesutbrottet ”alla” missade

Adrian Kolgjini berättar om frustrationen – och avslöjar vem som har klart bäst chans på V75

1 av 2 | Foto: ATG PLAY
Här "tiltar" Adrian Kolgjini i V75-loppet. Långt efter täten så börjar han att svinga sitt körspö rakt i sulkyn - flertalet gånger: ”Det var ren frustration”
TRAV

I lördags var han vansinnig efter ett struligt lopp med El Mago Pellini på V75.

Nu ska Adrian Kolgjini ta revansch - i E3-finalerna i Gävle.

– Princess var jävligt bra senast och utvecklas enormt hela tiden. Hon kommer vara mycket bättre nu och vi lättar henne i balansen, säger han till Trav365.

El Mago Pellini hade inget med segerstriden att göra i V75-7 i lördags.

Kusken Adrian Kolgjini "fastnade" i ryggen på högoddsaren Gigant Slugger och fick aldrig chansen.

Vad Kolgjini J:r tyckte om det visar bilderna från loppets slutskede.

Långt efter täten, på upploppet, får kusken ett vredesutbrott och svingar sin pisk flertalet gånger i sulkyn.

– Jag fick rygg på sämsta hästen i fältet, man kan väl lugnt säga att jag var förbannad. Det var ren frustration. Jag hade en häst som var jävligt i ordning den dagen och det var mycket pengar att köra om. Jag har alltid haft mitt temperament som nackdel, ibland kommer det fram, säger Adrian Kolgjini.

”Jäkligt fina pengar”

På lördag kan Adrian får sin revansch. Han gör resan från Vomb, utanför Malmö, till Gävle där V75 avgörs och kör i båda E3-finalerna.

– Det är jäkligt fina pengar att köra om och två skitfina hästar, säger han.

Först ut, 7 Face Ribb, i V75-2.

– Jag tror inte han har med segerstriden att göra. Han är på väg uppåt med stora steg, men inte riktigt d ä r än. Det är svårt för honom att anpassa sig över sprinterdistans mot hästar där är maxade med skoryck och jänkarvagnar. Vi siktar mot Kriteriet istället och han är inget för spelarna, jag tror inte det.

”Kommer vara mycket bättre”

I stofinalen, V75-4, är Adrian desto mer positiv angående chanserna. Hästen, 4 Princess Face, var grym i kvalet till finalen.

– Hon var jävligt bra! Då gick hon med järnskor och hela faderullan. Hon har inte gjort många starter, men utvecklas enormt hela tiden. Hon kommer vara mycket bättre i den här starten och vi kommer att lätta henne till aluminiumskor. Hon ska spelarna verkligen tänka på, det är hon som gäller.