”Det är unikt –  lever i en dröm”

Ägaren till dagens största favorit – kan vinna 900 000 kronor

Foto: Kanal75
Nytt segerjubel i eftermiddag? Poet Broline med tränaren och kusken Peter Untersteiner samt glada ägare.
TRAV

Ett travlopp över 2 140 meter tar ungefär tre minuter.

Supertalangen Poet Broline är obesegrad – och har tjänat 1 170 000 kronor på fyra starter efter 12 minuters tävling hos nye tränaren Peter Untersteiner.

I dag är hästen storfavorit i E3-finalen med 900 000 kronor i förstapris.

– Det är unikt! Man lever i en dröm, det är svårt att ta in, säger ägaren, Sven-Göran Sjöström till Trav365.

Sjöström köpte hästen på Elitauktionen för 160 000 kronor och satte honom i träning hos Carlos Söderström.

I Carlos träning blev det "bara" en seger för Poet Broline och tidigare i år flyttades han till Peter Untersteiner.

Resultatet därefter för den treårige travaren: fyra raka segrar och 1 170 000 kronor in på kontot. Ett lopp över 2 140 meter tar ungefär mellan två och en halv och tre minuter att springa, med andra ord över en miljon kronor på 12 minuters tävlande för Poet Broline sedan flytten.

– Han har alltid varit snabb och en naturbegåvning. När han kom till Peter så har han blivit tränad också. Nu kan han öppna först och även ha en speed till slut.

Varför flyttade du hästen?

– Behöver jag gå in på det? Hästarna stagnerade och tog bara en seger i förra regin. Jag tycker att resultaten får tala för sig själva.

Vad säger du om utvecklingen för hästen hos nye tränaren?

– Det är unikt! Man lever i en dröm, det är svårt att ta in, det är svårt...

”Försöker naturligtvis...”

Hur ser du på morgondagens lopp, Poet Broline är jättefavorit till att vinna E3-finalen och 900 000 kronor?

– Jag får säga som Stefan ”Tarzan” Melander, alla lopp är svåra, men hästen är bra. Så sa han ju om Nuncio i onsdags. Det är givetvis bra chans, men man tar inte ut något i förskott.

– Han känns förbättrad nu än inför när han vann E3-finalen på Färjestad. Hästen gick i mål med sparade krafter och tussarna oryckta i försöket. Peter sa att han kunde ha sprungit en 10-tid då. Det lär han göra nu på en snabb Gävlebana.

Värsta motbudet är Heavy Sound, där väntas ändringar i balansen, barfota och jänkarvagn.

– De försöker, naturligtvis. Men de har kusken emot sig. Jag tycker inte Kenneth Haugstad är någon glänsarkusk. Örjan Kihlström hade varit något annat.

Samma skjorta och samma frisör

Sjöström kommer att vara på plats på Gävletrave i dag. Och han har gjort sina ritualer, som han gjort inför varje start hos Peter Untersteiner.

– Det blir samma skjorta på varje gång han startar. Och dagen innan så klipper jag mig hos samma frisör, det gjorde jag i går.

Hur är du när Poet Broline tävlar?

– Jag är så nervös. Man är så nervös så att man knappt vågar titta. Man går i cirklar och tittar i backen, så tittar man upp lite då och då. Det är tävlingsnerver och det är det redan i dag, kan jag tala om för dig.