”Vi hade haft 3 miljoner var om han frågat mig”

Allsvenske försvararen om: Travintresset Lagkompisen som var nära storvinst Sin chansspik inför jackpottomgången på hemmaplan

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Jesper Florén.
TRAV

På söndag ska Gefle försöka störa guldjagande AIK inför en fullsatt Gavlevallen.

Uppladdningen för Jesper Florén och Jonas Lantto? V75 på Gävle-travet dagen innan.

– Hade Lantto frågat mig hade vi haft tre miljoner kronor var efter en V75:a i maj, säger Jesper Florén med ett skratt till Trav365.

E3-finaler för hingstar/valacker och E3-finaler för ston är de sportsliga höjdpunkterna på Gävle-travet under lördagen.

Extra krydda: 30 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Två som kommer vara på plats är de allsvenska fotbollsspelarna Jesper Florén, 24, och Jonas Lantto, 28.

Tillsammans bildar Gefle-duon ett spelgäng hos ”V75 Tillsammans” under namnet ”Lanttos vänner”.

Den största vinsten i spelgänget kom under sommaren i fjol då de satte alla sju rätt och tog hem 30 000 kronor.

– Mitt travintresse började när jag kom till Gefle 2014. En del i laget var intresserade, bland annat Jonas Lantto, Anders Wikström och Marcus Hansson. Jag tycker det är charmigt att reka hela veckan fram till lördagen. Som fotbollsspelare har man en del fritid och det är en perfekt hobby, säger Jesper Florén till Trav365.

Nära sex miljoner

För lagkompisen Jonas Lantto var storvinsten riktigt nära i maj.

Lördagen 30:e maj fick han sex rätt och missade skrällen i första avdelningen, Twigs Voici, då han i stället hade med Delicious U.S. och D'One på kupongen. Och enligt Florén hade både Lantto och han tagit hem miljonerna om Lantto lyssnat på sin lagkamrat.

– Ha ha, Twigs Voici är en favorithäst för mig. Hade Lantto låtit mig varit med på systemet hade vi fått sju rätt och tre miljoner kronor vardera. Jag hade tagit med Twigs Voici. Men det var ruskigt nära att Lantto vann, men att han inte lyssnade på mig har han fått höra, säger Jesper och skrattar.

Chansar på Adrian

Vad tror du om lördagens omgång?

– Det kan bli favoritbetonat, det brukar kunna bli det på Gävle. Det är väl Poet Broline (V75-2) som bara ska vinna. I första avdelningen står det mellan El Cantante och Montreal, den som spetsar tror jag vinner.

– Min chansspik är Princess Face med Adrian Kolgjini. Jag tror Goop kan gå bort sig andraspår med Flyer Boshoeve och då kan Adrian gå om. Annars gasar han väl till spets, de har en förkärlek att göra så.

Det är 30 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare. Vad skulle du göra om du tog hem pengarna?

– En bra fråga. Jag vet inte, men det skulle vara grymt att vara ensam på en så stor pott. Men i våra tips så spelar för de stora pengarna, säger Jesper Florén och fortsätter:

– Drömmen vore att ha en egen travhäst att följa. Vi har pratat lite löst om det, men inget konkret.

”Hinner med båda”

På söndag väntar nästa hemmamatch i allsvenskan för Jesper Florén och hans Gefle mot AIK. En tuff uppgift mot ett guldjagande ”Gnaget”.

– Vi hoppas kunna störa dem och vi är starka på hemmaplan. Det kommer bli fullsatt på läktarna och många stockholmare. Men det blir tufft.

Först ska han och lagkamraten Jonas Lantto ladda upp med V75 på Gävle-travet.

– Det är perfekt när det börjar 16.20. Vi har träning på förmiddagen och en aktivitet efter lunch. Men man hinner med båda, avslutar Florén.

Trav365 har även sökt Jonas Lantto för en kommentar.