Strömbergs talang vann 80 000 kronor

Tobin Kronos tog hem E3 Consolations – siktar mot italienska derbyt

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Fotbollsprofilen Glenn Strömberg deläger Tobin Kronos.
TRAV

Stefan Hultmans löfte Tobin Kronos vann E3 Consolation hur enkelt som helst för Ulf Ohlsson.

Nu väntar ett Italien-äventyr för den treårige hingsten.

– Det såg riktigt bra ut och nu siktar vi mot det italienska derbyt, sa Stefan Hultman.

Tobin Kronos spelades till stor favorit i V64-inledningen på Gävletravet under fredagskvällen. Han värmde fint och tävlade barfota fram för första gången. Hästen öppnade snabbt från innerspåret och höll upp ledningen. Han varvade på 1.13,6 och via drygt 1.12 sista varvet så gled han undan i ohotad stil över upploppet. Hästen såg okörd ut i målgången och Ulf Ohlsson behövde aldrig dra tussarna ur Tobin Kronos öron. Segertiden blev 1.12,3/1640a och förstapriset var 80 000 kronor.

”Fint kvitto”

Tränaren Stefan Hultman såg loppet hemma på sin dator och var nöjd över att den nya balansen fungerade så bra.

– Det här var ett riktigt fint kvitto att se. Jag hade drömt om att han skulle gå fri från knät och det såg klockrent ut. Nu blev det ett tacksamt lopp och han fick gå i mål med krafter kvar. Hästen har en fin inställning och kommer att gå framåt med loppet. Jag var riktigt glad och lättad över det jag såg i dag. Nu siktar vi in oss mot det italienska derbyt, sa Stefan Hultman.

Tjänat 285 000 kronor

Tobin Kronos har vunnit fyra lopp på åtta starter och tjänat 285 000 kronor. Han delägs bland annat av fotbollsprofilen Glenn Strömberg.

I E3 Consolation för ston blev det en skräll genom Ellieann som spurtade till seger i en tät slutstrid för Ove A Lindqvist. Hästen tränas av Ingemar Söderberg på Bergsåker och belönades även hon med 80 000 kronor.

Michael Carlsson/Kanal75