Favorit höll i Åbo: ’Vilken prestation’

Tekno Odin vann Nordiskt Mästerskap för kallblod

1 av 2 | Foto: KANAL75
Tekno Odin och kusken Öystein Tjomsland i vinnarcirkeln.
TRAV

Det blev en tung resa i tredjespår nästan hela loppet.

Trots det kämpade norske kallblodsfantomen Tekno Odin till sig segern i Nordiskt Mästerskap för kallblod i Åbo på lördagen.

Nordiskt Mästerskap avgjordes på lördagen i Finland utan svenskt deltagande.

Stor favorit var sjuårige Tekno Odin från Norge som den här gången slapp motstånd av både Månprinsen A.M. och Lannem Silje.

Öystein Tjomsland inledde ifrån ett lurigt sjundespår och fick svar av de finska konkurrenterna från start och hamnade ute i ingenmansland med Tekno Odin.

Tjomsland kunde krypa ner i andraparet utvändigt en kortare bit men måste sedan vrida ut sin krigare igen i loppets slutskede och det var en tapper Tekno Odin som ordnade segern efter en kämpainsats.

”En fantastisk häst”

Segertiden skrevs till 1.20,9 över 2 100 meter med autostart. Tvåa och trea tiondelen efter i mål slutade finska hästarna Suivikas och Köppinen.

Jorma Kontio inkom fyra i mål en bit efter med Jokivarren Kunkku, hästen han vann Kungstravet med för ett par veckor sedan.

Segern var värd 270 000 kronor för heroiske Tekno Odin.

– Vilken prestation. Tekno Odin är en fantastisk häst som var tvungen att gå i ett högt tempo med ett opassande lopp i dag. Han visade verkligen att han har kvar kämpaviljan, sa Öystein Tjomsland.

Mikael Wikner/Kanal75