Rasade på Twitter – men sansade sig

Foto: Kanal75
Daniel Redén gick till attack på Twitter efter att Delicious U.S. återigen lottats till jobbigt utgångsläge i ett storlopp
TRAV

Under söndagen lottades spåren till storloppet Sundsvall Open Trot.

När travtränaren Daniel Redén fick se sin stjärnhäst Delicious U.S. lottas till spår åtta längst ut bakom startbilens vingar rann bägaren över.

Redén rasade på Twitter – men tog tillbaka det kort senare.

– Klart man blir arg, man lever för stunden, men nu är jag ganska lugn, säger Daniel Redén till Trav365.

Så sent som för två veckor sedan sprang sexåriga stoet Delicious U.S. världsrekord i Bollnäs då hon noterades för 1.08,6 över distansen 1 640 meter autostart.

På lördag är hon en av de tio stjärnhästar som gör upp om en miljon kronor i storloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker.

Men Daniel Redén och Delicious U.S. drog Svarte Petter i spårlottningen då Delicious U.S. lottades till spår åtta – längst ut bakom startbilens vingar.

Det fick Daniel Redén att gå till attack på Twitter:
”Tillfälligheter......? Eh nej! (och en galen smileys)”
Men han sansade sig och raderade sin egen tweet kort senare.

”Hon brukar lösa problemen”

– Det är klart man blev arg för stunden, hon har ingen tur den lilla tjejen. Men, någon ska ha det spåret också, det är bara synd att hon ska få det i varje storlopp, säger Daniel Redén och fortsätter.

– Klart man blir arg, så är det, men jag är realist också och förstår att någon häst ska drabbas av det här spåret också. Nu är jag lugn, och vi får ta det för vad det är.

Delicious U.S. som i de fyra senaste starterna lottats till spår nio, åtta, nio respektive spår åtta.

– Men hon brukar hjälpa mig att lösa de problemen själv, så vi hoppas hon gör det även på lördag.

”Ingenting att klaga på”

Hur mår Delicious U.S. efter världsrekordet senast?

– Hon mår jättebra, och jag har ingenting att klaga på just nu. Hon gick fyra intervaller i dag, måndag, och kändes kanonfin. Jag tror hon gör ett bra lopp igen, sedan är det andra förutsättningar på lördag och hon har inte tävlat över distansen 2 140 meter på väldigt länge.

Vad tror du om distansen?

– Kusken Örjan Kihlström sa senast att han inte tror att det ska spela någon roll, med tanke på vad han hade i tömmarna senast, och det tror inte jag heller att det ska göra.

Vad tror du om uppgiften?

– Jag tror som sagt att hon gör ett bra lopp, sedan får vi se. Det är fortfarande väldigt tidigt på veckan och jag har inte bestämt om hon ska tävla med skor eller barfota, utan det får vi se. Men, hon har sprungit 1.09 med skor och vann även i Årjäng med skor så jag tror inte att det gör så stor skillnad, säger Daniel Redén.