Vann 481 000 kronor på V75 – skrämde svärmor till tårar

Foto: Kanal75
Björn Goop körde en av mannens två spikar, som gav honom jättevinsten på V75
TRAV

Mannen i 40-årsåldern från Södra Sverige tappade kontrollen och skrämde svärmor till tårar.

Anledningen: han hade vunnit 481 000 kronor på trav.

– De kände inte igen mig, jag brukar vara lugnet själv, säger vinnaren till Trav365.

Travets elitserie V75 avgjordes i Gävle i lördags och det blev hög utdelning för sju rätt.

Jätteskrällen Royal Blessed var en av faktorerna till att V75 betalade 439 292 kronor.

66 system av de totalt 1,1 miljoner inlämnade klarade alla sju loppen och fick dela på miljonerna.

Ett av de vinnande systemen tillhörde en man i 40-årsåldern från Södra Sverige – som till vardags jobbar på ett telekomföretag.

Vinnaren vill vara anonym, men berättar sin vinnarhistoria för Trav365.

Fram till i lördags hade han som mest vunnit 7 500 kronor på trav.

”Var en chansning”

– Det var kanonväder i lördags så jag tog med mig surfplattan och solstolen ut i solen och njöt. Sedan lyssnade jag på V75-programmet på TV12 och fick bra information via det programmet, berättar vinnaren och fortsätter.

– Både Ochongo Face som vann första V75-avdelningen, Princess Face som vann fjärde avledningen, och Dominator som vann sista avdelningen fick jag bra information på. Experten Anders Malmrot dissade visserligen jätteskrällen Royal Blessed i den tredje V75-avdelningen, men jag hörde en intervju med dennes tränare som var positiv så jag plockade med den som en chansning.

Vinnaren valde att spela en så kallad flex-harry, där man själv kan plocka ut ett antal hästar och sedan låta datorn plocka ut resten. Mannen låste de tre första avdelningarna på sina egna streck, och spikade Only One Winner och Dominator. ”Harry” hjälpte honom i den fjärde och sjätte avdelningen, även om vinnaren i fjärde V75-loppet var förkryssad av vinnaren själv.

”Aldrig varit i närheten av detta”

– Jag spelade för totalt 500 kronor på V75 och vann 481 000 kronor. Jag tittade lopp för lopp på tv:n och framåt de avslutande avdelningarna så sprang jag mellan tv:n, grillen och spisen. Svärmor var på besök och jag skulle bjuda på middag så det var fullständig kaos med surfplatta, tv och matlagning, skrattar vinnaren.

När allting skulle avgöras i den sista V75-avdelningen satt han kvar med ett streck, spik på Dominator och Sveriges vinstrikaste travkusk Björn Goop.

– När Mc Steamy och Peter Untersteiner galopperade och Dominator kom där bakom och tog hem det så vrålade jag bara rakt ut. Min familj och svärmor fattade ingenting, ingen av dom kände igen mig. Jag brukar vara lugnet själv men här tappade jag lite av kontrollen. Svärmor fick tårar i ögonen.

Från att som mest ha vunnit 7 500 kronor på trav, och nu 481 000 kronor. Vad ska du göra för pengarna?

– Ja, jag har aldrig varit i närheten av att vinna de här pengarna tidigare. Jag har inte kommit så långt ännu så jag vet vad jag ska göra för pengarna, jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Men jag ska väl unna mig något, någon resa och kanske åka till Skottland och Irland och spela lite golf. Sedan blir det att investera i huset.