”Det var som att köra en fin bil...”

Foto: Kanal75
Harry Haythrow
TRAV

På måndagskvällen vann Harry Haythrow V64-5 på Mantorptravet.

Därmed bröts en oslagbar (?) svit med 69 raka starter på V75 för den amatörtränade hästen från Ljungby.

Med 69 raka V75-starter innanför västen har nioårige Harry Haythrow onekligen skaffat sig hårdhet, en hårdhet som innebar en imponerade enkel spurtseger när det nu var dags för start i ett "vanligt" V64-lopp.

Kusken Ulf Ohlsson fick chansen för allra första gången bakom publikfavoriten eftersom "ordinarie" kusken Peter Untersteiner körde sin egentränade Dreams Take Time. Det var också favoriten Dreams Take Time som fick se sig snuvad av "Heders-Harry" över upploppet.

– Det var ungefär som att köra en fin bil, sa Ulf Ohlsson.

Siktar på V75

Harry Haythrow tränas av Halmstad-amatören Johnny Johansson och på 96 starter har hästen vunnit elva gånger. Måndagens seger var värd 50 000 kronor och totalt i karriären sagohästen tjänat 4 149 700 kronor. Segertiden blev 1.11,2 över sprinterdistans, autostart.

– Det var trevligt att han fick vinna, men synd att det inte var inom V75. Det hade varit kul om V75-sviten fortsatt, men tyvärr hade vi inte poäng för att komma med. Men nu fick vi poäng och nästa start hoppas jag blir gulddivisionen på V75, Birger Bengtssons Minne, på Jägersro, det loppet vann han för två år sedan. Vi får sikta på det, sa Johnny Johansson.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75