”Jag skulle inte våga ta bort mig själv...”

Foto: Kanal75
V86-experten Patrik Fernlund
TRAV

V86 tävlingar på Solvalla i kväll.

V86-experten Patrik Fernlund kör själv lopp på spelformen i kväll och får inte spela – men bjuder på sina bästa tips till omgången.

– Jag skulle inte våga plocka bort mig själv och Duffman från kupongen om jag spelade, säger han till Trav365.

Senast det kördes V86-tävlingar på Solvalla, för två veckor sedan, blev det svårt.

Endast tio av de totalt 537 606 inlämnade systemen överlevde alla åtta loppen den gången och utdelningen för full pott blev drygt en miljon kronor.

Kvällens V86-omgång bör också ge bra betalt – i varje fall om man ska tro V86-experten Patrik Fernlund.

– Det kan vara årets svåraste V86-omgång, blir det inte hög utdelning i kväll så fattar jag ingenting. Det är en oerhört svår omgång, och det är svårt att hitta någon riktig spik, säger Patrik Fernlund till Trav365.

Patrik Fernlund kör själv på spelformen i kväll, nämligen 9 Duffman (V86-6), och får därmed inte spela till omgången.

Men han kommer som vanligt att lämna vassa tips, värmningar och information på sin Twitter och han bjuder också läsarna på några spikförslag och fräcka drag.

”En chansspik”

– Om man är fräck så chansspikar man 1 Mellby Diamant (V86-4), det är en jättefin häst som var bra vid seger i debuten i Örebro näst senast men som galopperade senast på Axevalla. Jag var på plats senast på Axevalla och tyckte förutom galoppen att han såg fin ut, säger Fernlund och fortsätter.

– Spåret kan vara lite problematiskt då det handlar om innerspår och debut bakom startbilen, men det lät på tränaren Reijo Liljendahl som han trodde att han skulle kunna öppna snabbt. Jag har respekt för 12 Windwalker men tar Mellby Diamant spets springer den fort och då tror jag att han bara vinner. Häng med mig på Twitter i kväll, där jag kommer lämna information om hur Mellby Diamant ser ut i bilprovstarten.

”Skulle inte våga…”

För de som vill ha fler spikar i omgången?

– Då vill jag tipsa om 5 Seedorf O.M.F. (V86-8) som gör första starten som valack i kväll, jag har följt den här hästen i alla starter i Sverige och det handlar om en högkapabel häst som det låter grymt bra på från stallet. Det kan också vara en chansspik i omgången.

Vad har du för drag i omgången?

– 3 Trabant (V86-2) ser lite stökig ut i travet men det är en häst som kommer mer och mer och jag tror den kan fortsätta att sänka sitt rekord rejält. Det är en toppstammad häst som måste streckas. Sedan tycker jag även att Stig H Johanssons duo 8 Blue Star Champion och 10 Ramboldo Jet i V86-5 absolut ska räknas.

Vad säger du om din egen styrning, 9 Duffman (V86-5)?

– Han är behandlad efter senast och han brukar alltid gå bra när han får en uppfräschning. Han tränar bra och vi har fått bra smygläge så vid tempo på loppet tror jag vi är långt fram, och jag skulle inte våga ta bort honom om jag spelade, säger Patrik Fernlund.