Lennartsson: ”Omogna överladdade snorungar”

Foto: Kanal75
Travtalangen Adrian Kolgjini får tuff kritik av proffstränaren Per Lennartsson
TRAV

Cash Gamble var en av de stora favoriterna till slutsegern i Svenskt Travderby med fyra miljoner kronor till vinnaren.

Per Lennartsson stjärna missade dock finalen – och nu går Lennartsson till attack mot travtalangen Adrian Kolgjini.

– Omogna överladdade snorungar, dundrar Lennartsson till Trav365.

Under tisdagskvällen var det uttagningar till Svenskt Travderby på Jägersro.

Storloppet är enligt många i trav-Sverige det finaste travlopp du kan vinna och förutom en prischeck på fyra miljoner kronor så väntar ära, berömmelse och en plats i historieböckerna för vinnarna.

Per Lennartssons stjärnhäst Cash Gamble kom till uttagningarna med fyra raka segrar och var en av de stora favoriterna till slutsegern.

Cash Gamble missade dock finalen då han galopperade 400 meter från mål – i ett uppmärksammat lopp.

Dagen efter det inträffade går Lennartsson till attack mot Adrian Kolgjini.

”Vad är syftet?”

– Jag brukar vara sådan att allting kan hända, men man blir jävligt less när det händer på grund av omogna överladdade snorungar som är med i loppen och förstör. Allvarligt talat, så där kör man inte. Han kastar ut sin häst och försöker göra någon kupp och låsa fast mig, vilket gör att jag får kasta ut min häst, säger en besviken Per Lennartsson till Trav365 och fortsätter:

– Vad är syftet? Ska han gå ensam i fjärdespår sista 600 meterna och vinna loppet? I stället för att locka ut mig och få rygg på min häst, jag går gärna ut men då måste jag få tiden på mig också.

”Måste respektera varandra”

Känns det ”onödigt” att det sker just i uttagningarna till ett sådant storlopp som Svenskt Travderby?

– Ja, men det är ju det jag menar, det gick tolv lopp på Jägersro i går och alla respekterar varandra. Situationen i V75-3 till exempel mellan Joakim Lövgren och Erik Adielsson där Lövgren låter Adielsson få fatta ett beslut, det är så man måste köra. Man måste respektera varandra när man kör, det är ingen jävla lekstuga där man kan hålla på och testa nya metoder. Adrian ger mig aldrig chansen, jag kan ju inte vara tankeläsare och veta att han ska kasta på i spåren 600 meter från mål.

Pratade du med Adrian efter det inträffade?

– Nää, nää, det spelar ingen roll, de gör ju aldrig något fel i hela sitt liv. Okej om man försöker, men man måste ju ha något syfte med det också, och han hade inte häst nog för att gå först i fjärdespår sista 600 meterna. Rygg på min häst Cash Gamble måste väl ha varit hur bra som helst, då ska man väl göra allt för att hålla den ryggen, och då hade han också haft stor chans att ta sig till final. Nu hade han ingen chans.

”Hade gärna varit med i Derbyt”

Du låter väldigt nere Per?

– Jag är inte långsint av mig, och jag kommer inte gå runt och vara förbannad och sur på Adrian eller något sådant, jag vet själv om att det är lätt att bli lite ivrig, och det kommer nya lopp för mig redan under onsdagen på Solvalla. Men det är tråkigt för hästen kändes jättefin, och hade han varit en mogen och klar häst så hade han klarat det där, men det blev för mycket för honom och han tappade rytmen. Det är tråkigt för ägarna och för mig själv, för Svenskt Travderby hade varit ett fint lopp att vara med i, säger Lennartsson och avslutar:

– Cash Gamble hade förgyllt finalfältet, och det är surt att han inte får chansen. Man kör tusentals lopp och vet hur allting fungerar, det ska inte behöva gå åt helsike för att någon som sitter bakom inte kör som vi andra, det är det som är mest surt. Men hästen är bra och kommer tjäna sina pengar ändå, men vi hade givetvis gärna varit med i Svenskt Travderby.

”Väldigt oproffsigt sagt”

Trav365 når Adrian Kolgjini och låter honom få komma till svars för Per Lennartssons uttalanden. Adrian får uttalandena upplästa för sig, och kommenterar följande:

– Väldigt oproffsigt sagt… Jag tänker inte ens kommentera.

Hur såg du själv på situationen i går?

– Han får skylla sig själv, det är det jag kan säga, det är helt och hållet hans eget fel. Något annat vill jag inte kommentera på det här, säger Adrian Kolgjini.

Se loppet igen. OBS: Extern länk.
Cash Gamble var anmäld till premiechansen vilket gett honom dubbla förstapris i Svenskt Travderby på två miljoner kronor