Proffskusken vann 525 000 – på V75

Foto: ALN/Kanal75
Proffstränaren Claes Svenssons gäng vann 525 000 kronor på V75 i lördags, till höger Claes själv, och längst till vänster Sweet´n Sour Akema som är en av gängets delägda travhästar
TRAV

Endast 66 stycken system satte V75 från Gävle i lördags – ett av dessa system tillhörde travproffset Claes Svenssons ”gäng”.

Konstellationen Akema Andelshästar HB kombinerar hästägandet med V75-spel och fick nu full utdelning.

– Det var ett mycket snyggt system och väldigt roligt naturligtvis, säger Claes Svensson till Trav365.

Akema Andelshästar HB är en konstellation på 50 personer som tillsammans äger tre hästar hos Vaggerydtränaren Claes Svensson.

Gänget kombinerar hästägandet med V75-spel varje lördag och när Gävletravet i lördags arrangerade V75-tävlingar fick de full utdelning.

Sju rätt på V75 och en vinst på 525 000 kronor.

Claes Svensson utvecklar för Trav365.

”Hälften till träning, hälften till spel”

– Det var ett mycket snyggt system och väldigt roligt naturligtvis. Vi har ett andelsbolag som heter Akema Andelshästar HB, det är 50 delar i det bolaget, säger Claes Svensson till Trav365 och fortsätter.

– De äger tre stycken travhästar och det är Jägermeister Akema, Sweet'n Sour Akema och Drive By. Hästarna har i år tjänat 250 000 kronor och gått bra, de har tävlat lite på V75 och det är tre fina hästar som alla är nöjda med. Förutom att de äger dessa hästar så spelar de V75 varje vecka, och det var upplägget från början.

Kan du utveckla?

– De betalar 1 000 kronor i månaden per del, hälften av dessa går till att träna hästar och hälften går till att spela på V75. Vi spelar V75 för 5 000 kronor varje vecka. Anledningen till det var för att behålla intresset även när hästarna inte tränar, det kan ju vara någon månad som hästarna inte tävlar på grund av skada eller vad som helst. Det här V75-spelet kan man samlas kring och ha intresset kring ändå.

”Jättekul”

I lördags blev det alltså full pott för gänget på V75, och en vinst på 525 000 kronor. Spikarna var Princess Face med Adrian Kolgjini och Only One Winner med Björn Goop.

– Det är jättekul, och roligt för alla delägare att känna att man vinner något, och även i det här fallet en stor vinst. Det är kul, särskilt för de som gjorde systemet.

Så det var inte du som gjorde systemet?

– Från början var jag med och tippade en del, men man får lägga en hel del tid på det så det var bättre att jag lade fokus på att träna hästarna istället så nu sköts det av två andra. Det blev också lite problematiskt när jag själv deltog på V75, för då får jag ju inte vara med och spela.

”Måste hitta nya lösningar”

Det hade kunnat blivit ännu mer pengar för Akema Andelshästar HB, nämligen 29 miljoner kronor.

– Förutom spikarna så hade de alla hästar i Gulddivisionen där skrällen Royal Blessed vann och sedan var det rätt hästar som vann hela vägen, förutom i sista V75-avdelningen. De hade till exempel med Pine Cool där och hade den vunnit hade de blivit ensamma på V75.

Vilken rolig grej med kombinerat hästägande och V75-spel.

– Som tränare måste man hitta nya lösningar för att få folk att tycka det är kul med trav, det här tyckte jag var en bra kombination. Det kanske inte passar alla, men det är ganska små insatser de här 50 delägarna gör och då har man chans både med sina tre starthästar och att vara med på V75