Bergh: ”Nahar borde varit med”

”Han är som Usain Bolt”

Foto: Kanal75
Stjärnhästen Nahar nobbades till storloppet på hemmaplan
TRAV

Robert Bergh gör sitt sista Sundsvall Open Trot som Bergsåkertränare.

Då nobbades bröderna Sedins stjärnhäst Nahar i storloppet.

– Visst borde Nahar varit med, säger Robert Bergh till Sundsvall Tidning.

Flytten från Bergsåker i Sundsvall till Åby i Göteborg närmar sig allt mer för proffstränaren Robert Bergh.

När V75 går av stapeln på Bergsåker på lördag blir det den sista V75-dagen och det sista storloppet Sundsvall Open Trot som Bergh gör som Bergsåkertränare.

Bergh har en häst med i miljonloppet i form av Global Money – men stjärnhästen Nahar nobbades.

”Säger inget mer om det”

– Visst borde Nahar varit med. Nahar är en sådan elithäst som borde fått vara med. Jag brukar jämföra honom med Usain Bolt. När han sitter så sitter det! Men jag säger inget mer om det, säger Robert Bergh till Sundsvall Tidning.
Berghs flytt från Bergsåker till Åby har dragit ut på tiden, men nu ser flytten ut att snart kunna bli av. Flytten har blivit fördröjd då den hela tiden kantats med problem och fått skjutas upp på grund av problem med byggnationerna.

– Jag hade ingen aning om att det skulle bli så mycket som skulle strula. Men nu är allt färdigbyggt och jag inväntar bara att en bana ska bli klar. Det har faktiskt varit påfrestande att vart jag än kommer så frågar alla när jag ska flytta, säger Bergh till Sundsvall Tidning och berättar att en flytt troligen sker i oktober.

”Blandade känslor”

Robert Bergh blev i fjol Sveriges segerrikaste travtränare då han körde in lite drygt 30 miljoner kronor. Att han nu, efter åtskilliga år, gör sin sista V75-dag på hemmabanan Bergsåker är speciellt.

– Det är klart det kommer bli en speciell dag. Det blir nog lite blandade känslor även om jag ser fram emot att flytta väldigt mycket.

Bergh hoppas kunna avsluta som Bergsåkertränare på bästa sätt genom att vinna Sundsvall Open Trot och en miljon kronor tillsammans med Global Money.

– Han gör bra lopp varje gång och kan mycket väl vinna. Han har formen på topp, säger Robert Bergh till Sundsvall Tidning.   

ARTIKELN HANDLAR OM