Människor invaderar V75-staden i helgen

Foto: Kanal75
Folkfest att vänta i Sundsvall i helgen
TRAV

Människor invaderar Sundsvall i helgen.

Anledningen: topptävlingar på Bergsåker med storloppet Sundsvall Open Trot och senare på kvällen uppträder artisten Veronica Maggio.

– Det är full rusch i staden och bra tryck, säger Jens Berglund, travbanechef på Bergsåker, till Trav365.

Publikrekordet på Bergsåker travbana i Sundsvall är från 2009 då världsstjärnan Commander Crowe vann Sundsvall Open Trot – då kom 19 600 personer till banan.

På lördag hoppas Bergsåker kunna putsa de siffrorna.

– Det hoppas vi, och det måste man tro på, säger Jens Berglund, travbanechef på Bergsåker, till Trav365.

I fjol hade travbanan 16 000 besökare under lördagen, och totalt 19 500 besökare under två dagar då det alltid är dubbeltrav på Bergsåker den här helgen med tävlingar även på fredagen.

”De bästa är på plats”

– Man vill alltid vara där man varit tidigare, och vi har sådana tävlingar i år att får vi vädret med oss så väntar vi oss mycket folk. Det ser också ut att bli bra väder, vilket är positivt, säger Jens Berglund till Trav365 och fortsätter.

– Vi hoppas kunna slå publikrekordet från 2009, det är det som det går ut på.

Är ni nöjda inför helgen?

– Ja, absolut. Vi känner att de bästa hästarna som var tillgängliga är på plats och det var ingen som tackade nej till Sundsvall Open Trot. Det finns alltid hästar som är ur form eller som är skadade, men de är ju inte bäst just nu. Sundsvall Open Trot blev ett otroligt bra lopp, och vi har världens snabbaste kallblod och världens snabbaste varmblod på plats.

”Bra tryck i staden”

Förutom bra travtävlingar försöker Bergsåker bjuda publiken på något extra i helgen.

– Invigningen kommer att ske tidigt på lördagen i och med de nya starttiderna, sedan har vi något som vi kallar för ”Stjärnkusken” och det är Erik Adielsson och Jennifer Tillman som kommer att köra ett race i dubbelsulky där publiken kan vinna en plats tillsammans med dem. Vi kommer lotta ut två platser och två årskort under fredagskvällen, där vinnarna får köra med Erik och Jennifer i det här loppet, säger Berglund och avslutar.

– V75 börjar ju nu så sent som 16.20, och därför gör vi det här för att kunna bjuda publiken på något tidigt. Man ska kunna slå sig ner med en fikakorg och njuta. Det är bra tryck i staden på hotellrummen, och förutom travtävlingarna så uppträder Veronica Maggio i Sundsvall på lördagskvällen och det är full gas i stan och publiken kan verkligen få en heldag i staden.

ARTIKELN HANDLAR OM