Nybrink om snackisen: ”Det här är en skandal”

TRAV

Ingen startsignal kom till kuskarna – ändå släpptes starten.

Det fick Micke Nybrink att höja på ögonbrynen.

– Klara färdiga, och sen inget gå..., sa Nybrink i V75 Direkt.

Björn Goop vann V75-1 tillsammans med Regent Zet, som avslutade starkast och vann säkert och tjänade 100 000 kronor. Men snackisen efter loppet var startögonblicket. Många omstarter blev det, men när väl den giltiga starten släpptes iväg så kom ingen körsignal. Kuskarna såg inte ut att bry sig, då alla körde när de inte hörde någon omstartssignal men Micke Nybrink var skeptisk till domarnas agerande.

– Klara färdiga, och sen inget gå... Man kör om man inte hör omstartsignal, det kanske är så. Men det är ändå en skandal, det måste man säga. Hur svårt kan det vara?, sa Micke Nybrink i V75 Direkt.

”Något fel”

Sandra Svensson i studion tyckte att domarna gjorde rätt, och så här kommenterade domarbasen Staffan Falk situationen.

– Det måste varit något fel på högtalarna, men jag tycker det var rätt att släppa starten. Jag tror inte att det hade blivit bättre om de tagit om, men de måste kolla över tekniken, sa Staffan Falk i V75 Direkt.

Lennart Persson, populär travtyckare, var även han tveksam.

”Inget "kör" hördes. Ändå tycker experter och domarbasen att det var rätt att släppa starten. En lek med spelarnas pengar”, skrev han på Twitter.

”Tog i väldigt mycket”

Björn Goop sa så här om segerloppet:

– Jag hörde inte heller någon körsignal, men körde och hästen var stark men väldigt ivrig. Han tog i väldigt mycket, sa Björn Goop i tv-sändningen.

FAKTA

Dagens V75-rad

1. 11 Regent Zet

2. 10 Usain Swing

3. 6 Månprinsen A.M.

4. 11 Ninepoints Lucy

5. 3 Make It Quick

6. 7 Aristocat Boko

7. 8 Delicious U.S.

Sju rätt: 3 426 216 kronor

Sex rätt: 3 177 kronor

Fem rätt: 92 kronor