Galna miljonloppet – nytt världsrekord

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Delicious U.S. tog hem Sundsvall Open Trot.

Andra världsrekordet – på två starter.

– Det är världens bästa häst, sa Daniel Redén i V75 Direkt efter loppet.

Delicious U.S. är ostoppbar för tillfället, och tillsammans med Örjan Kihlström firar hon stora framgångar. Daniel Redéns stjärnsto slog för några veckor sedan världsrekord på Bollnästravet, då på kort distans, och under lördagen tog hon hem miljonloppet Sundsvall Open Trot – och slog ett nytt världsrekord, denna gång över medeldistans då hon vann på 1.10,0.

”Kan springa ett varv till”

Konkurrenterna körde tufft hela vägen, och när Örjan Kihlström gav sin häst anfallsorder in på upploppet fullkomligt exploderade hon ifrån sina konkurrenter och vann enkelt och efter mål fortsatte hon i högt tempo. Daniel Redén var smått chockad efteråt.

– Äntligen. Hon är världens bästa tjej, hon är världens bästa häst. Det är bara att titta på henne – hon kan springa ett varv till. Två världsrekord i rad, det här var bra, sa Daniel Redén i V75 Direkt.

På Twitter skrev han:

”Jag är på månen och vandrar så hoppas NASA tar ner mig snart”.

”Häftigt lopp”

Örjan Kihlström hyllade också stjärnan.

– Det blev verkligen ett häftigt lopp, och det var otroligt bra för oss att det blev sådan körning. Jag tänkte att de skulle få åka det sista varvet, sa kusken i V75-direkt.

Kihlström fick frågan efter loppet om Delicious är det bästa sto han kört, men den frågan var svår att svara på. Han kör ju även D'One, som nu firar framgångar i USA.

– Jag kör en hygglig på andra sidan Atlanten också, men Delicious är grym just nu. Hon är underbar att köra, sa Örjan Kihlström om lördagens vinnare.

FAKTA

Dagens V75-rad

1. 11 Regent Zet

2. 10 Usain Swing

3. 6 Månprinsen A.M.

4. 11 Ninepoints Lucy

5. 3 Make It Quick

6. 7 Aristocat Boko

7. 8 Delicious U.S.

Sju rätt: 3 426 216 kronor

Sex rätt: 3 177 kronor

Fem rätt: 92 kronor