Toppkuskens kaxiga hälsning – på Twitter

Foto: Kanal75
Christoffer Erikssons kaxiga hälsning på Twitter med Arazi Boko inför V75
TRAV

Toppkusken Christoffer Eriksson är inte känd för att sticka ut hakan.

Men inför lördagens V75-tävlingar på Jägersro levererade han en kaxig tweet med Arazi Boko.

– Det måste vara jäkligt bra segerchans, säger Christoffer Eriksson till Trav365.

Startlistorna till lördagens V75-tävlingar på Jägersro kom under söndagen.

Bara timmar efter att startlistorna hade presenterats så stack toppkusken Christoffer Eriksson ut hakan rejält – på Twitter.

”Ser spännande ut med Arazi Boko på lördag!!! #ledningruntom”, gick det att läsa på Christoffer Erikssons Twitterkonto under söndagskvällen.

För Trav365 utvecklar Eriksson sin optimism.

”Väldigt optimistisk”

– Med tanke på hur bra hästen gick senast och att vi fick spår ett över kort distans så måste jag tycka att det ser bra ut, säger Christoffer Eriksson till Trav365.

Du brukar inte sticka ut hakan på det här viset?

– Nej, det händer inte så ofta. Men det ser som sagt väldigt bra ut, han gick väldigt bra senast och det var jävligt kul att vi fick så bra utgångsläge på lördag.

Är det bara att spika 1 Arazi Boko (V75-3)?

– Ja, jag är väldigt optimistisk. Jag är väldigt optimistisk att vi tar ledningen härifrån, och då måste det vara jäkligt bra segerchans.

Förutom Arazi Boko kör Christoffer Eriksson ytterligare fyra hästar på V75, läs nedan vad han tror om dem

FAKTA

Christoffer Eriksson om sina V75-chanser

1 Ola Montana (V75-2)

– Han började väldigt lovande, men har inte startat på ett tag inför detta. Vi fick bra utgångsläge och han är garanterad en fin resa härifrån, men det var tufft emot och han behöver säkert lopp i kroppen så det realistiska är att vi kan vara trea-fyra.

7 Eagle Shot (V75-5)

– Han har gått väldigt bra på slutet och senast satt han fast och fick lucka först sista 100 meterna och spurtade bra i uttagningarna till Svenskt Travderby. Utgångsläget blev lite väl långt ut bakom startbilens vingar den här gången för att det ska vara optimalt, men han har visat att han gillar den aktuella distansen så blir det bara lite tempo på loppet är vi långt fram.

8 Handsome Knight (V75-6)

– Det var länge sedan jag körde honom, men han har gjort fina lopp på slutet och verkar vara i fin form. Den här gången fick vi dock ett riktigt skitläge så det blir svårt härifrån.

3 Teodorico (V75-7)

– Han var duktig vid seger senast i Danmark, men möter lite tuffare hästar än tidigare här. Det är väl en outsider, och en tredje-fjärdeplats som gäller i första hand.