Så går det för favoriterna – med skor på

Statistik inför V86-jackpotten

Foto: Kanal 75
Skotvång i trav-Sverige från första december
TRAV

Barfotaförbud gäller i trav-Sverige.

Vilka hästar gynnas och vilka missgynnas?

Trav365 har kollat skostatistiken för samtliga favoriter i onsdagens jackpott på V86.

Sedan första december är det barfotaförbud som gäller i trav-Sverige.

Sedan i dag är det också förbjudet att låta sina hästar tävla med plastade hovar.

Det gäller alltså som travspelare att tänka ett varv till, innan man lägger sitt spel.

Tipsexperten Patrik Fernlund sa bland annat följande till Trav365 under tisdagen:

– Många hästar är kraftigt missgynnade av detta, och det gäller att göra eftersökningar hur hästarna tävlat med skor.

Under onsdagskvällen är det jackpott på spelformen V86 – med 14 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Trav365 har tittat på statistiken för V86-favoriterna – hur har de tävlat med skor?

Det här sticker ut

Det som sticker ut i statistiken är främst Peter Untersteiners favorit 4 Elma Lane (V86-1), Untersteiner har i veckan gått ut i media och sagt att han inte är oroad över att hon måste tävla med skor. Elma Lane har dock aldrig tidigare startat med skor runt om på svensk mark. Av de tio starter hon gjort i Sverige har nio av dessa varit barfota runt om, och i en start tävlade hon barfota fram – då blev hon diskvalificerad. En V86-favorit som inte missgynnas av skotvånget är Stig H Johanssons 11 Neon Face (V86-4). Hon har tävlat med skor runt om i 21 av karriärens 22 starter och vunnit åtta av dessa loppen. Neon Face har inför kvällens start tävlat nio raka starter med skor runt om.

Se skostatistik för samtliga V86-hästar nedan

FAKTA

Skostatistik V86:

4 Elma Lane (V86-1) – har gjort tio starter i Sverige, nio av dessa har hon tävlat barfota runt om. Tävlade en gång med skor bak, och blev då diskvalificerad. Har aldrig startat med skor runt om i Sverige.

5 Cayenne Ovel (V86-2) – har tävlat med skor runt om vid sex tillfällen, två av dessa har slutat med seger. Har gjort sex raka starter på balansen barfota runt om, inför kvällens start.

4 Kirin de Zeun (V86-3) – har tävlat 14 gånger med skor runt om, vilket har slutat med två segrar. Har inför kvällens lopp gjort 20 raka starter barfota runt om, eller barfota fram.

11 Neon Face (V86-4) – har tävlat med skor runt om i 21 av karriärens 22 starter, och har vunnit åtta lopp av dessa. Har gjort nio raka starter med skor runt om inför kvällens start.

6 Lonely Star (V86-5) – har tävlat med skor runt om vid åtta tillfällen, utan att vinna. Bägge karriärens segrar är tagna barfota runt om. Har inför kvällens start gjort fyra raka starter utan skor.

6 What´s Going On (V86-6) – har tävlat elva gånger i Sverige med skor runt om, en av dessa har slutat med seger. Har inför kvällens start gjort fem raka starter med skor runt om.

2 Calvin Borel (V86-7) – har tävlat 15 gånger i Sverige med skor, vilket har resulterat i fem segrar. Har inför kvällens start gjort tre starter i Sverige barfota runt om, eller barfota fram.

6 Rhapsody Ås (V86-8) – har i åtta av karriärens nio starter tävlat barfota runt om. Den gången han tävlade med skor runt om var i debuten, då slutade han oplacerad. Har inför kvällens start åtta raka starter med balansen barfota fram.