Amerikanskt supersto – till Daniel Redén

Foto: Youtube
Treåriga superstoet Wild Honey, som tjänat över 14 miljoner kronor, ska till Sverige och Daniel Redén
TRAV

Hon har sprungit in över 14 miljoner kronor och vunnit mängder av storlopp i USA.

Nu ska treåriga superstoet Wild Honey till Daniel Redén.

– Det är väldigt spännande naturligtvis, säger Daniel Redén till Trav365.

Tillsammans med Mission Brief är Wild Honey USA:s bästa treåriga sto.

Hon har vunnit storlopp som Hambletonian Oaks, Breeders Crown, Kentucky Futurity och Pennsylvania Sire Stakes, för att nämna några.

Hon har hittills i karriären vunnit 17 av 28 starter och tjänat drygt 14 miljoner kronor och hennes rekordtid lyder: 1.08,9.

Nu ska superhästen till Sverige och Daniel Redén. Något som Travronden var först med att rapportera om.

”Supermamma”

– Det är väl jättekul, för det första att jag har en ägare som satsar på sådana här hästar, bara det är enormt kul. Hon är tilltänkt som både tävlingshäst och framför allt tror jag hon kan bli en supermamma i framtiden, och det är väldigt spännande, säger Daniel Redén till Trav365.

När kommer hon till dig?

– Om allt går enligt planerna så kommer hon i nästa vecka.

”Kopia av Delicious”

Om man får spekulera lite Daniel, vad tror du om hennes framtid i Sverige?

– Hon har två stenhårda säsonger i sig, jag tror hon tjänat runt 14 miljoner kronor och sprungit en 1.08-tid som märr, och det är enorma prestationer vi pratar om. Det är jättesvårt att spekulera i, men kan vi få henne bibehålla det hon visat i USA så.

Wild Honey som i USA tränats av den svenske demontränaren Jimmy Takter är efter Cantab Hall, och Daniel Redén har varit på plats i USA och tittat in henne.

– Jag har bara ett sto efter Cantab Hall och det är Delicious U.S. Jimmy sa att de två var väldigt lika, och när jag var och träffade Wild Honey så var de nästan kopior av varandra, säger Daniel Redén och avslutar.

– Det blir spännande, det är bara att försöka hålla i samma kaliber, så är man ju glad. Det är djur vi pratar om, men vi ska göra vårt bästa och hoppas hon ska trivas här och kan leverera det vi tror om henne.