”Det gjorde så in i helvete ont”

Therese, 26, tillbaka efter skräckskadan OBS: Varning för starka bilder

1 av 5 | Foto: ALN
Therese Forslund.
TRAV

Therese Forslund, 26, skulle mata sin stjärnhäst Cayenne Ovel med hö.

Då bet hästen tag i hennes finger, så illa att det gick rakt av.

– Det gjorde så in i helvete ont, säger hon till Trav365.

I måndags började Therese att jobba igen efter att ha återhämtat sig från den otäcka skadan.

Tiden efter att stjärnstoet Cayenne Ovel, tränad av Pasi Aikio, bet av hennes finger har varit jobbig.

– Det är det värsta jag varit med om. Nerven i fingret gick av, så morfinet jag fick tog inte, på typ en vecka. Jag kunde inte sova någonting, jag kunde inte ens röra de andra fingrarna, då strålade smärtan. Det var så klart på höger hand också, så man var extra handikappad. Jag fick ligga hemma och försöka att stå ut, säger hon till Trav365.

”Var fruktansvärt”

Olyckan inträffade när hon skulle mata Cayenne Ovel med hö i transporten. Therese tog lite hö och stack in genom gallret.

Då bet hästen till – och fick tag i hennes långfinger.

– På en sekund var det av. Det gjorde så in i helvete ont. Det var fruktansvärt, jag skrek ”hjälp, mitt finger har gått av”. Sen kommer adrenalinet och man blir yr och allt.  Det var en jäkla grej. Det var ju bara ren otur, maximal otur.

– Jag trodde först att fingret var mosat, men sen såg jag att det var av. Man märker verkligen vilka vassa tänder de har. Vi hittade inte den andra delen av mitt finger, troligtvis svalde hon det.

”Var inte för att vara elak”

På sjukhuset ville alla läkare komma och kolla på Therese finger, då bitskador av hästar, enligt dem, är ovanliga.

– De sa att det ofta sker skador med fingrar och grimskaft, men inte så här. Hon bet ju inte för att vara elak, hon blev ju bara ivrig för att få hö.

Hur mår du nu, och hur är det med fingret?

– Det är bättre nu, men jag är överkänslig i det fingret och jag kan inte böja det, jag vet inte om det kommer igång som det ska.

Hur går det att jobba?

– Det går bra, det är mest när man ska pilla och hålla på, och när jag selar, som det är lite stökigt. Det kommer i vägen och i kläm.

Therese Forslund sköter, utöver Cayenne Ovel, bland andra stjärnhästen Nimbus C.D. som vann Jubileumspokalen på Solvalla tidigare i år, och som delägs av Mats Sundin.