Gör miljonsuccé – trots sin cancer

1 av 3 | Foto: Mia Törnberg
Anette Lorentzon med sina hästar.
TRAV

Travtränaren Anette Lorentzon gör miljonsuccé med familjens hästar i USA.

Samtidigt går hon en tuff kamp mot cancer.

– Jag kallar det för skiten. Läkarna kallar det för bonecancer, säger hon till Travronden.

Travrondens Vinternummer släpps på tisdag, 8 december.

Anette är en av flera svenskar som firar stora travframgångar på andra sidan Atlanten, i USA.

På inrådan av stjärntränaren, norske Trond Smedshammer, blev hon ”egen” och fick, av pappa John-Erik ”Goya” Magnusson äran att ta hand om familjens hästar, tillsammans med sin syster Anna.

I en stor och öppenhjärtig intervju med Travronden, som kommer i facktidningens Vinternummer, som släpps på tisdag, berättar Anette Lorentzon om miljonsuccén i staterna – och den tuffa kamp hon går mot sin bencancer.

”Jag blev förbannad”

I slutet av 2014 opererades hon för sin sjukdom. Efter det förbjöd läkarna henne från att köra häst, hon skulle helst inte umgås med hästarna överhuvudtaget.

– Jag har försökt förklara att mitt liv är i större fara när jag kör bil än när jag kör häst. Ett liv utan hästar skulle inte vara något liv för mig, det har jag ”tydligt” betonat, säger Anette Lorentzon till Travronden.

– Jag blev förbannad när de kallade det för ”bad-luck-cancer”. Varför jag? Varför nu? Jag var en bitch, jag skickade iväg sex läkare för att de kom med fel besked. Framförallt när de sade att jag aldrig mer skulle kunna jobba med hästar. Då åkte de ut direkt

I januari 2015 var hon tillbaka i sulkyn.

Under sjukdomsperioden har syster Anna fått dra ett sort lass och tagit han om filialen på  Magical Acres i New Jersey, medan Anette styrt upp verksamheten på gården i Kentucky.

Och det har gått bra.

Tidigare i höstas så tog sig stallet över en miljon dollar i inkört.

Drömmen: Vinna Hambletonian

Anette, som tränade en V75-vinnare redan som 12-åring, har en dröm om att någon gång i framtiden få vinna det största loppet i USA, Hambletonian, med en familjehäst.

Men först vill hon få ett slut på cancern.

– Jag kallar det för skiten. Läkarna kallar det för bonecancer.