”Det kan vara en chansspik på V75”

Foto: Kanal 75
Patrik Södervall är i hetluften – igen.
TRAV

Travtränaren Patrik Södervall är tillbaka på allvar i travets finrum.

På lördag selar han ut två hästar – som båda blir hårt betrodda på V75-spelet.

Bästa chansen?

– Ni Talar Bra Latin så klart, den hästen har ju levererat hårt på V75 förut, säger tränaren till Trav365.

Ni Talar Bra Latin och Jessica Highness är två topphästar som helt plötsligt kom in i träning hos Halmstadproffset Patrik Södervall, under hösten.

Tränaren, som under de senaste åren jobbat i skymundan i trav-Sverige, är återigen en viktig faktor på V75-spelet.

Anledningen: på lördag startar tränaren två hästar inom V75-spelet på Åby, där 55 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

Och Patrik Södervall får finna sig i att båda hästarna får spelarnas förtroende på lördag.

Men han undviker att känna någon press.

– Det är ju jättekul så klart att fått in sådana här fina hästar i träning. För en liten tränare som mig är det ju högsta vinsten i Sverige att få in topphästar som de jag har fått. Men jag har inte hunnit haft dem så länge så jag kan inte känna någon ära över om de vinner i helgen. Det är den gamla tränaren som sett till att de kom till mig i så fint skick. Det är lite ovisst inför lördagen då det är ny miljö för hästarna och även foderbyte, men vad jag kan se här hemma så mår hästarna bara fint, säger Patrik Södervall till Trav365.

"Kan vara en chansspik"

Jessica Highness ser ut att bli andrahandsfavorit i V75-2 på lördag – och Patrik Södervall meddelar att allt är bra med hästen.

Däremot skickar han en hälsning till landets V75-spelare.

– Jag hörde däremot att Stefan som körde henne senast inte tyckte att hästen var lika bra som tidigare. Jag vet inte vad det kan betyda. Men skor är ju inget konstigt för henne, så det oroar inget.

I stället lyfter Halmstadtränaren fram Ni Talar Bra Latin som sin bästa segerchans.

I V75-7 stöter stjärnhästen på tuffast möjliga motstånd där bland annat Calvin Borel och Poker Kronos är två av motståndarna.

Trots det tror tränaren på bra chans.

– Hästen har bästa läget och har levererat hårt på V75 tidigare, så visst ser det spännande ut. Det finns klara förväntningar men det är ju osäkert det här med skor. Hästen ser jättefin ut och det vore idiotiskt om jag skulle göra någon ändring på hästen, det är bara haka på tåget.

Kan det vara en spik på V75?

– Jag skulle säga att det kan vara en chansspik i alla fall, då sticker jag inte ut hakan för mycket. Men jag vill helst se att hästen fungerar som förr, då vet ju alla hur bra han är, säger Patrik Södervall.

"Går upp och ner"

Patrik Södervall skördade stora framgångar tillsammans med Red Chili Pirat under början av 2000-talet.

Hästen, som vann 16 starter i karriären, sprang in hela 4,7 miljoner kronor och vann Åby Stora Pris 2006.

Sedan dess har han inte synts lika mycket inom travsporten.

Men nu kan det ha vänt – igen.

– Det är så att vara en relativt liten tränare, det går upp och ner. Jag har jobbat med det här i 30 år så jag vet. Man kan vara borta några år utan framgång men man får kämpa på, och det slår ju extra nu så klart när man fått in sådana här fina hästar i stallet, säger Södervall, som säkerligen är sugen på en V75-seger på lördag...

Förutom Ni Talar Bra Latin och Jessica Highness har Södervall blivit tränare även till Västerboonthenews och Ulrika Highness.