”Hon måste bara få vinna snart...”

Skrällarna som kan ge dig jackpottmiljonerna

1 av 3 | Foto: ALN
”Hon har toppform”, säger Roger Walmann om 8 Blue Martini Ås (V75-1)
TRAV

Jackpott på spelformen V75 på lördag – en ensam vinnare beräknas kamma hem 55 miljoner kronor.

I så fall den tredje största vinsten på V75 genom tiderna.

Här är tre skrällar som kan visa vägen mot supervinsten.

– Blue Martini Ås har form för att skrälla, säger Roger Walmann.

Favoriterna radade upp sig på Rommetravet i lördags när banan i Borlänge arrangerade V75-tävlingar.

Det gjorde att utdelningen på både sex och fem rätt frös inne och drygt 31 miljoner kronor flyttas över till lördagens V75-omgång på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

Det gör att en ensam vinnare beräknas kamma hem 55 miljoner kronor.

För att det ska bli de pengarna krävs det skrällar.

Här är tre potentiella skrällar – som kan ordna V75-historiens tredje största V75-utdelning.

”Hon har flugit fram”

Solvallaproffset Roger Walmann tränar 8 Blue Martini Ås (V75-1) och sticker inte under stol med att han tror på sitt sto.

– Alla vet ju att spår åtta bakom bilen är spår åtta, men det måste snart få vara hennes tur att vinna, säger Roger Walmann och fortsätter:

– Hon har flugit fram till slut i de senaste starterna och hon känns jättefin hästen, och hon är bättre än någonsin. Den enda brasklappen skulle väl vara att det är förkylningstider nu, men man spelar ju innan loppen och inte efter, och med tanke på hennes toppform tycker jag absolut hon är en potentiell skräll på V75.

Sedan den första december råder det skotvång i trav-Sverige, och då Blue Martini Ås alltid tävlar med skor är hon till skillnad från många av konkurrenterna gynnad av det.

– Det är en fördel, det hoppas vi i varje fall, det är därför vi provar henne här i vinter. Hon tävlar ju alltid med skor och trivs med det.

”Hon har bra kunnande”

Från Jägersro till Åby kommer Christoffer Eriksson med 5 Going Popp (V75-2), Eriksson som har haft fantastiska resultat under 2015 hoppas på ny V75-seger.

– Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara vassare med det loppet i kroppen. Hon är inte helt att lita på från start och i första hand får jag inrikta mig på att köra felfritt, men kliver hon bara iväg från start så borde hon vara med där framme och slåss, säger Christoffer Eriksson.

Hur påverkar skotvånget henne?

– Hon har tävlat med skor runt om på slutet och det är inga problem, så det ska inte påverka henne negativt. Hon har bra kunnande den här hästen så felfritt bör hon som sagt vara med långt fram.

”Det är plus på den kanten”

En som inte behöver resa speciellt långt är hemmatränaren Christina Medin, i den femte V75-avdelningen har hon 2 Qualis Talis till start. Han gick starkt efter galopp på V75 senast och är en tänkbar skräll, anser Medin.

– Ja, det tycker jag. Det är väl distansen som talar emot honom, han är inte speciellt snabb ut så 1 640 meter är i det kortaste laget. Men, han bör få en fin resa härifrån och jag tror det blir tempo på loppet, och då är han vass till slut.

Hur känns din häst för dagen?

– Han känns jättefin, jättefin och pigg. Han brukar vara lite slapp i träning, men han känns verkligen pigg nu och det är plus på den kanten.

Hur påverkar skotvånget honom?

– Det är bara positivt, han springer fort utan skor men travar sämre i svängarna då. Det är en fördel för honom att alla måste tävla med skor runt om, säger Christina Medin och avslutar:

– Det är ingen spik, men streckar man tre-fyra hästar så ska han absolut med på kupongen. Jag är positiv i varje fall.

Tränarna sätter , se nedan

FAKTA

Tränarna sätter plus:

Roger Walmann, 8 Blue Martini Ås (V75-1)

Form:

Segerchans:

Christoffer Eriksson, 5 Going Popp (V75-2)

Form:

Segerchans:

Christina Medin, 2 Qualis Talis (V75-5)

Form:

Segerchans: