Hockeystjärnorna har vunnit miljoner på Åby

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixström
Kristian Huselius under VM i Schweiz 2009
TRAV

De före detta ishockeystjärnorna Kristian Huselius och Tommy Salo har vunnit 11,5 miljoner kronor på V75 – på Åbytravet.

Nu bjuder de på sina bästa tips till lördagens jättejackpott på deras turbana där en ensam vinnare kan ta gem 55 miljoner kronor.

– Thaitec är bästa spiken, säger Kristian Huselius till Trav365.

Kristian Huselius, 37, och Tommy Salo, 44, har inte bara en NHL-karriär och ädla hockeymedaljer gemensamt.

De har även vunnit miljoner på spelformen V75 från Åbytravet.

På lördag är det jättejackpott på V75 just från travbanan i Mölndal utanför Göteborg.

Nu bjuder de på sina bästa tips till omgången.

”Man får tänka ett varv till”

– Jag tycker omgången ser svår ut, och det känns som det kommer bli bra betalt på lördag, säger Tommy Salo till Trav365 och fortsätter:

– Bästa spiken tycker jag är 1 Bula Bula Am (V75-4) med Björn Goop. Från det här fina utgångsläget kan Björn välja taktik med henne, med tanke på att det finns dubbla open stretch.

Har du något miljondrag?

– Ja, jag har alltid trott mycket på 5 Send in the Clowns (V75-6), nu har han fått lopp i kroppen efter långt uppehåll och den här är inte så dum i grunden.

Det var drygt fem år sedan som hockeylegendaren vann 5,5 miljoner kronor på Åby, en bana som är lite speciell.

– Man får tänka ett varv till som travspelare när det körs på Åby, med tanke på deras dubbla open stretch. Det gäller att fundera vem som tar ledningen, vem som kan tänkas släppa, och vem som kan få det bästa loppet. Det blir oftast inte den här klassiska spets, sänka tempot, och sticka undan på Åby, säger Tommy Salo.

”Det är roligt med open stretch”

Kristian Huselius, nu mer uppskattad travexpert i tv, har firat stora framgångar de senaste åren, både som hästägare och travspelare. Han har bland annat vunnit sex miljoner kronor på Åbytravet och tidigare till Trav365 sagt att det är hans turbana.

– Det är roligt med open stretch, det händer lite i loppen och många gånger gäller det att lista ut vem som får positionen rygg på ledaren. Ibland kör också kuskarna lite extra mycket för att få just rygg på ledaren eller tredje par invändigt, och då kan det bli överpacade lopp. Man får tänka till lite extra när det körs på Åby, så är det, säger Kristian Huselius.

Bästa spiken på lördag?

– 1 Thaitec (V75-1) är bästa spiken, han står perfekt inne i loppet, har bra utgångsläge, och såg jävligt läcker ut senast. Det känns som ett passande lopp för honom.

Bästa draget?

– 1 On Hold (V75-3), det är en kanonhäst som jag verkligen gillar, jag har alltid tyckt bra om honom. Han har bra läge för att sitta perfekt till, och det känns som han är gynnad av att tävla med skor, till skillnad från många av konkurrenterna i Gulddivisionen som ofta tävlar barfota.