Idol-Martin: ”Kommer inte släppa det helt”

Foto: Magnus Sandberg
Martin Almgren vill inte släppa jobbet på travbanan – trots segern i Idol.
TRAV

Martin Almgren, 27, vann Idol och går en ljus framtid till mötes som artist.

Men trots det vill han fortsätta jobba med att vattna Lindesbergs travbana i sin lastbil.

– Det är avkoppling för hjärnan, säger han till Trav365.

Han har gjort stor succé i Idol och i lördags tog han hem hela tävlingen.

27-årige Martin Almgren från Lindesberg har knappt gått någon förbi under hösten och vinnarlåten ”Can´t Hold Me Down” har snart ekat i varenda stuga ute i landet.

– Man vet inte vad som händer riktigt. Jag har haft två dagar ledigt nu, och sovit bort dem. Jag var tröttare än vad jag trodde, säger han i en intervju med Trav365.

– Vi har spelat in vinnaralbumet och det släpps i morgon (läs fredag). Sen ska vi ut på en tack-turné med ettan, tvåan och trean i Idol. Sen är det en turné med bara mig i vår, det är fullt ös till nästa sommar. Man tror nästan inte det här är sant. För en vecka sedan stod jag i Globen och visste ingenting, fortsätter Almgren.

”Fränt när Victory Tilly var som bäst”

Innan Martin slog igenom med dunder och brak i musiktävlingen arbetade han som lastbilschaufför. Ett av uppdragen var att vattna Lindesbergs travbana Fornaboda.

– Farsan har vattnat travbanan där i 35 år säkert. Jag har varit med på Fornaboda sen jag var liten, jag åkte med i lastbilen. När Ina Scot sprang banrekord på banan var jag på plats. Jag tror även att Zoogin var där någon gång...

Hur stort är ditt travintresse?

– Vi har alltid kollat på Elitloppet, men jag har aldrig spelat på hästar, det är inte det som lockar. Men det är något, man vill se vilken häst som är först, det blir som när man tittar på 100 meters-finalen i OS i sprint, det är samma feeling att se Elitloppet.

– Det var jävligt fränt när Victory Tilly och Varenne var som bäst, den tiden minns jag. Mack Lobell hade banrekordet på Solvalla, tror jag, och så kom Moni Maker och slog det, det är lite såna där äldre minnen jag har. På senare tid har musiken tagit över mer och mer, så jag har inte råkoll.

Vad är ditt bästa travminne?

– Svår fråga. Jag har tittat på mycket klipp på Youtube, typ när Copiad och Pine Chip duellerade 1994. Det var bara dem det stod mellan, det var jäkligt fränt att se.

”Jag är sjukt taggad”

Hur blir det nu, kommer du fortsätta att vattna travbanan i Lindesberg?

– Det är ju det...vi får hoppas på regn, ha ha. Jag kommer nog inte hinna med det. Det är väl om jag får lite ledigt i veckorna och det är lunchtrav eller något. Det vore roligt att köra lite vatten, jag vill inte släppa det helt. Det är avkoppling för hjärnan, det är skönt. Det är något visst med det.

– Men man får såsa bort för mycket, man lär vara skapligt vaken när man kör där mellan hästar och kuskar.

Det är jackpott på V75 med 55 miljoner kronor på lördag, så du kanske får köpa dig en Harry Boy då?

– Det känns som att jag har haft min tur vad gäller tävling, va? säger Almgren med ett skratt och tittar framåt.

– Idol var en resa, men nu känns det som det börjar på riktigt. Jag är sjukt taggad!