”Det hade stått i en gånger pengarna”

23-åringen är självsäker inför finalen av VM i V75

1 av 4 | Foto: ATG Play
Toni Johansson
TRAV

17 personer gör i helgen upp om titeln världens bästa V75-spelare.

En av dessa är Toni Johansson, 23, och han är självsäker.

– Att spela på mig som vinnare hade stått i en gånger pengarna, säger han.

Efter sex spännande och händelserika VM-omgångar så är finalfältet spikat i succétävlingen VM i V75.

17 personer i blandade åldrar slåss om VM-titeln i att tippa V75 och förstapriset på 250 000 kronor.

Yngst i finalfältet är Toni Johansson, 23.

Handbollstränaren som tippar sig själv som vinnare i tävlingen.

Tävlingen avgörs på lördag med en kunskapsbaserad tävling och finalen sänds live i V75 Direkt.

”Mycket statistik”

Det är ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog som varit ute på turné i landet och träffat finalklara VM-deltagare, senaste stoppet var hos Toni Johansson i Tyresö. 23-åringen som själv spelat handboll på hög nivå, fick lägga skorna på hyllan på grund av skador och tränar i dag Tyresö handboll som spelar i Allsvenskan.

– Min första tränare som jag tränade ihop med spelade på trav, jag förstod inte det där med att de skulle springa två varv. Sedan kollade jag några gånger och så fastnade man. Jag fick vara med på deras travsystem, och sedan blev man mer och mer intresserad, berättar Toni Johansson.

De senaste tre åren har Toni lagt ner mycket tid på travet, och nu har han alltså tagit sig till final i VM i V75.

– Jag kollar runt en del på sociala medier, läser på mycket, läser mycket tidningar och sådant. Och statistik, mycket statistik och mycket tider.

”Jag tror på mig själv”

Ynglingen har inför finalen i VM i V75 gått ut på sociala medier och sagt att han ska vinna tävlingen, något han står fast vid.

– Jag måste tro på det jag gör, annars kan jag inte hålla på med det här. Jag kan inte vara med om jag inte ska vinna, det finns ingen idé att vara med om man inte vinner.

Travintresset har nu blivit så pass stort att han hittar sina lösningar till att titta på travet, även om det krockar med handbollsmatcherna.

– Jag löser det så att grabbarna får sköta sin uppvärmning själva, jag blir ändå för nervös om jag ska vara med på banan ändå. Då kan jag sitta och titta värmningar och sedan hinner jag kolla första loppet på mobilen, sedan är det bara att gå ut och coacha. Det är underbart, säger Toni Johansson och skickar en sista passning till sina motståndare i finalen.

– Nu får de gamla gubbarna se upp, för plugga till utslagstävlingen det kan jag, det lovar jag. Att spela på mig hade varit en gånger pengarna, jag tror på mig själv.