”Det är hur enkelt som helst – spik”

1 av 3 | Foto: ATG Play
Micke Nybrink, Marcus Lindgren och Per Skoglund
TRAV

Experten är säker.

I jakten på tidernas näst största travvinst spikar han On Hold.

– On Hold, rygg ledaren och slut, säger Micke Nybrink i ATG Play.

Det råder jackpottfeber i trav-Sverige just nu.

Anledningen: dubbeljackpott på V75 från Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg.

En ensam vinnare beräknas kamma hem 55 miljoner kronor – och med sexor och femmor kan det bli den näst största travvinsten i ATG:s historia.

I ett klipp på ATG Play bjuder Micke Nybrink, Marcus Lindgren och Per Skoglund på sina tankar och idéer inför lördagens V75-omgång.

Vad tycker Marcus Lindgren om sin V75-favorit Bula Bula Am?

Och vad lämnar Nybrink klart på?

”Hur enkelt som helst”

– 1 On Hold (V75-3), rygg ledaren och slut säger jag, i Gulddivisionsdebuten. Där har ni en spik, säger Micke Nybrink i programmet och utvecklar:

– Han tar rygg på 2 Arazi Boko som ska köras i ledningen, det är hur enkelt som helst.

Programledaren Per Skoglund trycker Nybrink på ett till drag.

– 11 Next To None Sib (V75-7) blåser till dem, det skulle kunna gå, säger Micke Nybrink.

”Hoppas på snabb revansch”

Med i uppsnacket från tv-studion i värtahamnen i Stockholm fanns också travtränaren Marcus Lindgren. Lindgren har favoriten 1 Bula Bula Am (V75-4) till start.

– Vi hoppas på snabb revansch, jag tyckte hon var väldigt, väldigt bra senast i Bjerke, faktiskt bättre än vad vi hade trott.

Per Skoglund frågar Lindgren hur hon ska vinna loppet.

– Att stå på benen, hon har blivit mycket stabilare på slutet med ny balans och hon har lärt sig undan för undan och blivit fräschare också. Som det såg ut senast börjar hon stabilisera sig ordentligt så vi tror hon kan gå felfritt.

Baissar Alkalizer Am

Om att Bula Bula Am för första gången körs av Björn Goop svarade Lindgren följande.

– Det tror jag kommer gå bra nu, Björn är en av Sveriges bästa. För tre-fyra månader sedan när hon var besvärlig och svårkörd hade det varit en nackdel att sätta upp en kusk som aldrig kört henne tidigare, men hon har blivit mycket stabilare nu.

Skoglund gick rakt på sak och frågade om Bula Bula Am var en V75-spik.

– Hon har bättre chans den här gången än senast, tror jag, svarade Lingren som samtidigt passade på att lämna avslag på sin andra häst i V75-omgången, 12 Alkalizer Am (V75-7).

– Jag tror han har tjänat 5 000 kronor i sitt liv med skor. Från spår tolv och med skor, nej.

”Vill vara rädd om honom”

Toppkusken Erik Adielsson intervjuades också i uppsnacket, om sin V75-favorit 1 Scellino Luis (V75-6).

– Jag vill inte köra allt för tufft med honom, han har tjänat mycket pengar i år och jag har sagt i flera lopp att jag vill vara lite rädd om honom. Samtidigt är det open stretch och han kan kanske hitta en väg fram där, men jag tror inte att han håller ut exempelvis 5 Send in the Clowns, sa Erik Adielsson och fortsatte:

– Det är i varje fall det preliminära. Med allt det sagt ska jag också nämna att jag aldrig riktigt laddat med honom och det är klart lite ska jag prova att köra iväg med honom, lite mer än tidigare. Men, han har inte visat det ännu att han ska hålla upp dem.

Experten Micke Nybrink trodde inte speciellt mycket på Adielssons V75-favorit.

– Han kan kanske vinna det här loppet, men han verkar inte vara i riktigt samma glimrande form som tidigare. Spår ett bakom bilen dessutom och det är inte alls säkert att han kan försvara ledningen. Jag vet att det är dubbla open stretch, men hästar som 7 Only One Winner och 9 Owen Face är tuffa konkurrenter, sa Micke Nybrink.
Här kan du se uppsnacket OBS: Extern länk.

ARTIKELN HANDLAR OM