SUPERENKÄT: Här är bästa jackpottdragen

TRAV

Dubbeljackpott med 55 miljoner kronor i sjurättspotten.

På Åby, där det skräller och händer mycket i loppen.

Tretton experter, Sportbladet- medarbetare och gäster, ger här sitt bästa drag till dagens V75

CHALLE BERGLUND:

– Kan vara så att distansen är för kort för favoriten Dernier Viking i V75-1 och skall man leta motbud är det från bra lägen, speciellt med tanke på Åbys open stretch. 2 Bailey Sweet Grim har det läge som behövs för att kunna skrälla då det blir möjligt för Flemming Jensen att välja taktik. Jag blir INTE förvånad om Bailey Sweet Grim tar spets, släpper och sprintar förbi på open stretch den sista biten.

MICHAEL CARLSSON:

– On Hold (V75-3) imponerade vid en lätt seger i comebacken senast. Men framförallt öppnade hästen mycket vasst, vilket gör det hela högintressant här från inner- spåret. Kanske rentav kan bli spets eller rygg på ledaren och sedan open stretch. Är dessutom gynnad av att tävla med skor gentemot flera av hans värsta konkurrenter.

MICKE NYBRINK

– 11 Next to None Sib (V75-7) tror inte så många på, det ska vi förstås profitera på. Den tidigare kortspeedige ärkesprintern har genomgått en hejdundrande förvandling och kan numera allt. Är det verkligen samma häst? Nu sparar han och Björn Goop krutet länge och kan blåsa förbi allt, trots läget.

MARTIN BERG

– Dernier Viking blir favorit i V75-inledningen. Men – det finns två stora frågetecken. Man har tidigare sagt att skor gör henne 50 meter sämre. Dessutom är distansen i kortaste laget. Gardering borde vara givet och då är bortglömde 10 Quantanamera (V75-1) ett bra streck. När det gäller de mer betrodda så slinker 2 Arazi Boko (V75-3) undan från spets.

SANDRA SVENSSON

– Mitt bästa jackpottdrag är 4 Odin Töll (V75-6). Han har ett lopp i kroppen och tävlar som vanligt med skor. Är snabb ut och borde få en fin resa.

MARIO LIPOVAC

– 8 Blue Martini Ås (V75-1) har toppform och ser bättre ut än någonsin. Nerstruken ett spår nu och det kan vara avgörande. Hon har spurtat riktigt vasst på slutet, skulle favoriten trycka på i dödens tror jag Örjan kan blåsa till dem till slut. Ett plus för henne är att hon är alltid går med skor. 7 Thaiger Exclusive (V75-5) gynnas också av skotvång.

PER NICKLASSON

– 3 Lumberjack Joe (V75-5) hade nog vunnit V75- lopp redan senast med lite klaff på grejerna. Det är fantastiskt att han inte är mer streckad än vad han är. Distansen är ett litet frågetecken eftersom det är debut på den men bra hästar går på alla distanser. Skor runt om är inget inget uppenbart minus. Det är ett enormt spelvärde i Lumberjack Joe.

ERIK PETTERSSON

– 1 On Hold (V75-3) såg grymt bra ut i comebacken senast. Öppnade klart bra och i mitt program står det rygg på ledande Arazi Boko i det här loppet. Det kan bli helt perfekt då flertalet ekipage utvändigt säkert kommer testa framåt. Jag tror det här är en klassisk rygg på ledaren och slutvinnare. Håll igång, Magnus!

CASPER HEDBERG

– Omgångens jackpottdrag kommer redan i V75-1. 8 Blue Martini Ås har toppform, Örjan Kihlströmi andra änden av tömmarna och är van vid att tävla med skor. Statistiken som visar att hon på årets 17 starter ännu inte segrat är bara oddshöjande. Blue Martini Ås vinner när som helst och är ofattbart lite streckad.

THOMAS SANDBERG

– I en gulddivision där flera ekipage är jämnt spelade tar jag ställning och spikar 1 On Hold (V75-3) med Magnus Jakobsson. Hästen var helt överlägsen i sin comeback senast och borde vara ännu bättre nu! Skotvång är inga problem och jag tror det blir seger efter ett lopp i rygg på ledaren Arazi Boko.

ANNIKA GOOP

– Det blir alltid en ”Björn-spik” när jag tar ut mitt V75-system. Nu blir det 1 Bula Bula Am (V75-4) som står bra till och jag brukar ofta spika i ett lopp som ser öppet ut istället för att ta många som de flesta andra gör. Jag litar på att Björn tar hem det här.

CHRISTOFFER WICKMAN

– 2 Qualis Talis (V75-5) passar normalt inte som bäst över kort distans, men då jag tror det blir bra fart på det här loppet så har jag stark känsla för att han bara vinner. Han gick vasst efter galopp senast och gav ett fränt intryck, och det viskas och tisslas om grymma träningsjobb inför detta.

PATRIK FERNLUND

– 4 Odin Töll (V75-6) är en häst jag gillar skarpt och tränaren Bosse Falsig är ruskigt nöjd med sin häst och har tänkt vinna det här loppet. Han är snabb ut, jag hoppas att han kan sitta i rygg på ledaren och då är han väldigt spännande. På tok för lite spelad och värd en varning.

Sportbladet