Stjärnans extraknäck – i populär julshow

1 av 3
Julshowen som On Track Piraten var med i.
TRAV

Här är superhästens extraknäck i jul- och luciashowen.

Dalahästen On Track Piraten drog fullt hus i Rättvik.

– Han skötte sig exemplariskt, säger Hans R Strömberg.

Han är för tillfället den populäraste dalahästen, och normalt sett ser vi On Track Piraten vinna travlopp runt om i världen.

För bara två veckor sedan vann han Gulddivisionen på Rommetravet, och bara i år har hästen tjänat 2,2 miljoner kronor och under hela karriären har det blivit 9,2 miljoner kronor in på kontot och 20 segrar.

Men det är inte bara på travbanorna som sjuåringen drar uppmärksamhet. Under söndagen var hästen med i en julshow i Rättvik. Tillsammans med flera andra travhästar, bland annat Rättviksbekantingen Sid the Kid, stod On Track Piraten för en härlig show tillsammans med sin skötare Maja Bäckman inför mycket publik då det var ”lapp på luckan”. Piraten sprang längst bak i fältet.

– Jag var där och tittade, och både skötare och häst skötte sig jättebra. Han låg fint bakom hästar, och är förjäkla säker i alla situationer. Han skötte sig exemplariskt och detta var inget nytt för honom då han var med i denna show även för två år sedan, säger Hans R Strömberg som är tränare till hästen.

”Roligt att bredda sporten”

– Det är roligt att få visa upp en så pass fin häst och bredda sporten. Efter showen blev det en presentation av hästen och skötaren Maja gick runt med honom och det är kul att ridfolket får inblick i travsporten.

Trots orutinen i sådana sammanhang uppträdde ”Piraten” lugnt och harmoniskt.

– Han brukar faktiskt vara mer nervös när vi är på trav. Efter loppen brukar han stöka lite, men nu skötte han sig klockrent.

Blir det mer julshower eller vad händer härnäst för Piraten?

– Det blir start på Solvalla den 26 december. Jag har faktiskt precis varit ute och kört honom och han verkar väldigt laddad och pigg så det är inga fel på formen. Han trivs med livet, säger Hans R Strömberg till Trav365.

Här kan du se klippet [OBS: extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM