Lista: De tio hetaste hästarna inför PdA

1 av 8 | Foto: Kanal 75
Frankrikeexperten Anders Lindqvist
TRAV

Världens tuffaste travlopp Prix d'Amérique närmar sig med stormsteg.

Frankrikeexperten Anders Lindqvist listar de tio hetaste hästarna till storloppet.

– Bold Eagle är min favorit tills motsatsen bevisats, säger Anders Lindqvist till Trav365.

Sista helgen i januari körs världens tuffaste travlopp Prix d'Amérique på den svarta kolstybben på Vincennes i Frankrike.

Storloppet har en samlad prissumma på 9,3 miljoner kronor varav 4,2 miljoner av dessa väntar vinnaren.

I helgen fick de svenska trav-fansen ett dystert besked när det stora Sverigehoppet Delicious U.S. tvingades strykas i Prix du Bourbonnais – vilket innebär att Prix d'Amérique är uteslutet för Daniel Redéns stjärnsto.

Men de svenska travfansen har en annan häst att hoppas på – i varje fall enligt Frankrikeexperten Anders Lindqvist.

Han listar de tio hetaste travhästarna till Prix d'Amérique.

1) Bold Eagle

Anders kommentar: – Är ett fenomen utöver det vanliga, och det är min favorit till slutsegern i PdA i nuläget. Tills motsatsen är bevisad så är han det. Han har något emot sig och det är att han saknar den där utstrålningen som jag skulle önska att en sådan här häst hade, men det är som sagt en häst utöver det vanliga.

2) Up And Quick

Anders kommentar: – Fjolårets fenomen var med i Prix du Bourbonnais under söndagen och visade inte mycket, men det är en fantastiskt bra häst.

3) Support Justice

Anders kommentar: – Jag hade lika gärna kunnat ha Mosaique Face här, men jag blir färgad då Support Justice står på min gård här på Grosbois. Support Justice har startat en gång i Frankrike och vann då. Funkar hästens uppladdning tror jag det kan bära långt. Geir Vegard Gundersen ska dra ner på sin catchdriververksamhet i Norge under en månad för att vara här i Frankrike och ladda upp hästen. Jag tror det är en häst som gynnas av Vincennes, med bland annat körspö och stora svängar.

4) Mosaique Face

Anders kommentar: – Av den anledningen att Lutfi Kolgjini haft en väldigt bra form på hästarna här i Frankrike, han har verkligen hittat rätt koncept. Mosaique Face är en häst utöver det vanliga, och den är intressant. Han hade otur här i fjol, men lärde sig mycket och det tror jag han har nytta av i år. Det är vårt stora svenska hopp i år.

5) Voltiguer de Myrt

Anders kommentar: – En väldigt vacker häst. Han gjorde bort sig i första kvalet med tidig galopp, men det är en fantastiskt bra häst som kommer bli väldigt spännande att se.

6) Robert Bi

Anders kommentar: – Vill jag ha med på listan. En väldigt kapabel häst och han har gjort väldigt mycket rätt hittills. Han platsar på den här listan, även om jag tror att både startmetod och aktuell distans är till hans nackdel.

7) Moses Rob

Anders kommentar: – Det är knappt så han har pengar för att vara säker, men han spurtade så väldigt fint i Prix du Bourbonnais under söndagen. Det var inget tempo i loppet, och han överraskade genom att vara den som gick fortast till slut.

8) Akim du Cap Vert

Anders kommentar: – Vann det första b-loppet inför PdA, och det är en väldigt, väldigt bra häst.

9) Tiego d´Etang

Anders kommentar: – Gjorde första starten på väldigt länge i Prix du Bourbonnais och gick anständigt. Han har inte startat sedan i mars och är riktigt bra.

10) Timoko

Anders kommentar: – Måste vara med på listan, för det är en så fantastiskt bra häst och förhoppningsvis kommer Björn Goop att köra honom. Han gillar normalt inte Vincennes, men han har fått nytt liv sedan Björn började köra honom och han gick fantastiskt bra i VM-loppet i USA.