”Rädd för att bli sittande ensam”

Jan Ove Olsen slutar hos Stall Zet och Daniel Redén

Foto: Kanal 75
Jan Ove Olsen
TRAV

Trots en succétid med världsrekord och storloppssegrar väljer Jan Ove Olsen att sluta hos Stall Zet.

Under söndagen hade han ett samtal med chefen Daniel Redén – redan under måndagen är Olsen på väg hem till Hudiksvall.

– Jag fick hemlängtan, säger Jan Ove Olsen till Trav365.

Det var i mitten på juli i somras som Jan Ove Olsen, 38, började arbeta hos Stall Zet och Daniel Redén.

Olsen fick vara med om en makalös tid hos Stall Zet de första veckorna med världsrekord av Delicious U.S. och en andraplats i Åby Stora Pris för Västerbo Highflyer.

– Det är Olsen-effekten, skämtade Olsen till Trav365 då.

Men nu, knappt fyra månader senare, väljer Olsen att sluta hos Daniel Redén och flytta hem till Hudiksvall.

För Trav365 utvecklar Olsen.

”Inga stora stormar”

– Det har ringt tidningar till mig hela dagen, men det är inga stora stormar det här, säger Olsen till Trav365 och fortsätter.

– De första fyra månaderna hos Daniel Redén så var vi överallt, vi tävlade varenda kväll. Sedan kom vi in i november, Daniel åkte till USA, och kvällarna blev jäkligt ensamma.

Kan du utveckla?

– Jag kom dåligt på det med boende. Jag har ju hus kvar i Hudiksvall som jag har lån på, så jag kunde inte köpa något nytt. Jag bodde så där alltså. Jag blev sittandes ensam på kvällarna, och november och nu i december har det varit mörka kvällar. Vi har varit på trav ungefär en gång i veckan senaste tiden, sedan satt jag bara hemma på kvällarna. Då fick jag hemlängtan.

”Så jävla rädd”

Men ni hade möte under söndagen, och du slutar redan under måndagen?

– Ja, men mitt jobb där, det var en extraanställning. De behöver inte jobba mer för att jag slutar, Daniel kanske får jobba lite mer, men det är ingen större fara. En god lön och allt det där, det är inte allt i världen. Jag trivdes, ingen fara med det, och jag kanske skulle gett det chansen lite längre, men jag pratade med Daniel under söndagen och vi blev ganska eniga om att jag skulle åka hem. Jag hade provanställning och det var inget annat än att jag fick hemlängtan.

Hur känns det nu, när beslutet är taget?

– Både och, faktiskt. Vi har haft det så jävla roligt. Vi har åkt bil och kört fel, haft fina resultat på tävlingsbanan, och vi har haft det hur roligt som helst. Men, vardagen kommer ju också, förr eller senare. Det är blandade känslor just nu, säger Jan Ove Olsen och avslutar.

– Jag är så jävla rädd för att bli sittande där ensam, jag är ju så social av mig, gillar att prata och så där. Och att sitta där ensam kväll efter kväll i höstmörkret, det är inte jag alltså. Vi är alla olika, men jag är inte sådan. Visst kan det vara skönt att vara ensam ibland, men inte varenda kväll.