”Nuncio är min favorit att vinna”

Samtalen till Frankrike-experten styrker ”Tarzans” satsning mot Prix d'Amérique: ”Något i görningen”

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Anders Lindqvist.
TRAV

Var och varannan dag ringer tränaren Frankrike-experten Anders Lindqvist för att uppdatera sig.

– Det vore fantastiskt roligt om han kommer, han är min favorit att vinna då, säger Lindqvist till Trav365.

Under måndagen berättade Melander för Trav365 att en start i världens tuffaste travlopp, Prix d'Amérique, med Nuncio kan bli aktuellt.

– Han tränar precis som vanligt, som inför vilken start som helst. Normalt skulle det vara mycket snö i Sverige nu, men vi har haft kanonbanor att köra på. Han var på topp när han la av och har inte tappat någonting. Han har haft det himla bra och inte stått över något. Han har tränat på, vi får se då, berättade stortränaren.

”Han kan slå Bold Eagle”

Nu kommer uppgifter, från Frankrike, som styrker att ”Tarzan” mer än sneglar åt storloppet på Vincennes kolstybb sista helgen i januari med 18-miljonershästen.

– Jag har inte frågat Melander själv om han ska hit och starta, men han ringer mig var och varannan dag för att uppdatera sig, så jag har förstått att det är något i görningen, säger Anders Lindqvist till Trav365.

Vad är din spontana känsla till att det lutar åt att han kommer och startar?

– Jag tycker det är fantastiskt roligt. Det blir en extra dimension till loppet. Det är den häst som jag tror kan bjuda Bold Eagle mest motstånd. Då blir det två stycken femåringar som är favoriter, det gör loppet väldigt intressant, ännu hetare.

– Efter att Delicious U.S. blev struken så var man lite besviken, att bara ha med Mosaique Face, som svensk, i loppet hade varit lite tunt. Med Nuncio med blir det något annat.

Du tror han kan vinna?

– Nuncio är en fruktansvärd häst, han kan slå Bold Eagle. Jag undrar hur Melanders upplägg blir. Går han rakt ut i Prix d'Amérique, eller startar han i något B-lopp, så hästen får känna på banan? Det är oavsett en väldig krydda för loppet!

Du gjorde en lista över de hetaste hästarna på Trav365 under måndagen, då var nyheten kring Nuncio inte offentlig, hur rankar du in Nuncio i Prix d'Amérique?

– Han är etta, före Bold Eagle. Bold Eagle är fantastisk, men jag vill se honom mot äldre hästar innan jag rankar honom före Nuncio.

”Kihlström vore en drömkusk på Nuncio”

I och med att Delicious U.S. blev struken på grund av skada så är stjärnkusken Örjan Kihlström ”ledig” inför storloppet i Paris. Stefan Melander har kört Nuncio med den äran i Sverige, men Lindqvist ser gärna Kihlström bakom tömmarna i superloppet.

– Örjan borde vara en drömkusk på Nuncio, säger Lindqvist till Trav365.

FAKTA

Lindqvists lista - de är hetast inför Prix d´Amérique:

1) Nuncio (svensktränad)

2) Bold Eagle

3) Up And Quick

4) Support Justice

5) Mosaique Face (svensktränad)

6) Voltiguer de Myrt

7) Robert Bi 

8) Moses Rob

9) Akim du Cap Vert

10) Tiego d´Etang

(uppdaterad)