Betygen: Han är bäst

Sportbladets plusbetyg på drömduellen – Bold Eagle vs Nuncio

1 av 3 | Foto: KANAL75
Bold Eagle.
TRAV

Sista helgen i januari kan världens två hetaste fyråringar mötas på Vincennes.

Det handlar om fenomenet Bold Eagle och svenske stjärnan Nuncio.

Vem är egentligen bäst? Trav365 har satt plusbetyg på hästarna.

Bold Eagle vs Nuncio – här är plusbetygen

FORM:

BOLD EAGLE:
NUNCIO:
Kommentar: Bold Eagle imponerade vid seger i sin comeback så sent som i söndags, och bör med det loppet i kroppen flytta fram sina positioner ytterligare. Nuncio har inte startat sedan mitten av november, men tränas för fullt enligt Stefan Melander.

STJÄRNGLANS:

BOLD EAGLE:
NUNCIO:
Kommentar: Ett fenomen, och ett monster. Bold Eagle är utan tvekan en häst utöver det vanliga. Ska man vara hård och petig så saknar han dock det där lilla extra i sin utstrålning, som man skulle önska hos en sådan häst. Nuncio kan se lite speciell ut i låga farter och springa och bryta lite i loppen, men han har en grym skalle och det ser oftast ut som han bara springer och joggar – oavsett tempo.

KAPACITET:

BOLD EAGLE:
NUNCIO:
Kommentar: Både Bold Eagle och Nuncio har redan, trots sin ringa ålder, visat att de är två hästar som har det där lilla extra. De är helt enkelt hur bra som helst när de tävlar på topp och något annat än toppbetyg i den här kategorien går inte att sätta.

ERFARENHET:

BOLD EAGLE:
NUNCIO:
Kommentar: Bold Eagle har varit kullens kung i Frankrike, men han har inte härdats mot äldre hästar vilket gör att hans erfarenhet är något ”begränsad”. Nuncio har startat på både i USA och i Sverige och har dessutom mött äldre hästar vid ett flertalet tillfällen, inte minst i Elitloppet, där han stod för en heroisk insats, och blev trea trots att han sprang hela loppet i tredjespår. Ofattbart!

TOTALT:

BOLD EAGLE: 16
NUNCIO: 17
Kommentar: Två superhästar, utöver det vanliga, men Nuncio får ”segern” då han redan som fyraåring startat- och visat att han duger mot den äldre världseliten.

Plusjury: Erik Pettersson och Christoffer Wickman.