”Måste vika mig för majoritetsbeslutet”

Foto: KANAL75
Gunnar Melander bakom Månprinsen A.M..
TRAV

AnnaMaria Öberg, välkänd delägare i kallblodsstjärnan Månprinsen A.M., är avstängd i nio månader efter att ha attackerat en kusk.

Nu kommer hästen inte starta i Sverige fram till 1 juli nästa år – något som delägaren Anders Bodin inte gillar.

– Jag är emot det, säger han till op.se.

Efter skandalen på Dannero travbana i september, där hästägaren AnnaMaria Öberg både fysiskt- och verbalt gav sig på en travkusk, så har hon blivit avstängd från svenska travbanor i nio månader, fram till 1 juli 2016.

”Inget straff”

Under avstängningen kommer inte den svenska travpubliken få njuta av landets bästa kallblod Månprinsen A.M., som Öberg deläger.

– Det blir konsekvensen efter det som hänt, säger AnnaMaria Öberg till Östersunds-Posten.

– Det här handlar inte om något straff. Vi är ett team som åker runt och tävlar. Det är en speciell häst och en stjärna som har krav och då måste vi uppfylla dem. Jag förstår att många blir ledsna som inte får se honom tävla i Sverige, men vi gör det här för hästens skull, fortsätter hon.

”Vill göra en dementi”

Men beslutet att inte starta Månprinsen A.M. i Sverige, och istället titta på starter i Norge, är inte förankrat med de övriga delägarna i hästen.

– Jag är emot det. Jag vill att han startar på svenska banor, säger delägaren Anders Bodin till Östersunds-Posten.

– Om det är någon som tror att jag är med på det beslutet så vill jag göra en dementi. Men eftersom jag bara äger 30 procent så måste jag förstås vika mig för ett majoritetsbeslut. Men självklart vill jag att Månprinsen startar i Sverige, fortsätter Bodin.